FC Zutphen (zat) klopt Helios met 3-1 in eerste oefenduel.

FC Zutphen heeft zaterdag een verdiende 3-1 overwinning behaald op Helios uit Deventer, dat uit komt in de zondag 3e klasse. Beide teams waren nog verre van compleet, maar met name FC Zutphen legde een goede wedstrijd op de mat.

Nadat Lars Huber de onderkant van de lat had geraakt, liet dezelfde speler alsmede Nathan Greven enkele goede mogelijkheden onbenut.

Aan het eind van de eerste helft was er een goede individuele actie van Nathan Greven, na een goede dieptepass van Lars Huber, waarbij hij in de 16 meter onderuit werd gehaald.

Nadat de Heliosdoelman de door Nathan Geven genomen strafschop strafschop prima wist te keren, wist hij in 2e instantie deze alsnog te verziveren.

Nadat doelman Marijn Sangers enkele goede reddingen had verricht, zorgde Lars Huber met een prima actie voor de 2-0 en Nathan Greven voor de 3-0.

Kort voor tijd scoorde Helios tegen via een toegekende strafschop.

Opvallend was het verder dat David te Slaa en Hidde van Kalker het centrum van de verdediging vormden, en Hidde Ruessink op het middenveld speelde. Dat bleek een vinding van de technische staf die goed uit pakte.

De eerstvolgende wedstrijd speelt FC Zutphen zaterdag 24 augustus om 14.30 uur in Doetinchem tegen het 2 klassen hoger spelende DZC “68.

GJN

Zie hieronder het fotoverslag, gemaakt door Hans ten Brinke