Spectaculaire wedstrijd voor FC Zutphen MO15-1

Door drukte was er afgelopen week geen tijd voor een verslag, dus daarom een korte terugblik van de wedstrijd tegen DCS/OBW: Een aantrekkelijke wedstrijd tussen twee aan elkaar gewaagde ploegen. 1e helft misten wij teveel kansen en scoorde de tegenstander vlak voor rust. 2e helft was het andersom. Hierdoor een terecht 1-1 gelijkspel. Na deze wedstrijd waren er veel meiden op uitwisseling vanuit school, dus wat betreft trainen was het even behelpen, maar gelukkig hebben we een hechte afdeling waardoor de overgebleven meiden met de 17-1 mee konden trainen deze week. Gelukkig waren we zaterdag weer compleet voor de wedstrijd uit tegen Longa’30!

Op veld C moest het gaan gebeuren. We begonnen de wedstrijd wat slapjes, maar Longa schoot uit de startblokken. Ze wisten ons gelijk vast te zetten op onze helft. Hierdoor konden we elkaar via de korte passes nog niet vinden, maar de eerste grote kans was voor ons. Selin werd na een mooie aanval bereikt, maar stuitte op de keepster. Het was daarna Longa dat op voorsprong kwam: Een schot van afstand werd door een verdedigster van ons aangeraakt. Dit had als gevolg dat hij buiten het bereik van Rosalie in de goal waaide. Het was een startsein voor ons om wat extra energie in de wedstrijd te gaan leggen. Na een goede onderschepping van Sophie wist zij Marley in te spelen. Deze draaide weg bij haar tegenstander en begon aan een rush richting de goal. Zij zag Selin vrij in de 16-meter staan en speelde haar aan. Deze haalde met links uit, maar de bal belandde op de paal en werd in 2e instantie door haar met links over geschoten. Mooie aanval die zeker een beter lot had verdiend, maar het mocht nog niet zo zijn. Onze verdediging wist de aanvallers van Longa’30 beter af te stoppen, maar het begon nu wat meer op een tenniswedstrijd te lijken. Veel lange ballen die goed werden opgevangen door de verdedigers van beide kanten. Veel grote kansen werden hierdoor niet meer gecreëerd en gingen we met een 1-0 achterstand de rust in.

We konden deze stand nog zeker omdraaien, want we voelden dat we in de 1e helft niet alles eruit hadden gehaald wat erin zat. In aanvallend opzicht een kleine aanpassing gedaan door Selin iets in te laten zakken om de ballen in de vrije ruimte proberen vast te houden. Hierdoor zouden we meer tijd krijgen om bij te sluiten en verder te voetballen.

3 minuten na rust was het raak: Na een goede individuele actie van Marley schoof ze de bal heel langzaam en beheerst in de verre hoek, 1-1 en de wedstrijd lag weer volledig open. Na een goede kans van Longa’30 waarbij de bal op de lat uiteen spatte, wisten wij in de counter weer gevaarlijk te worden. Marley kreeg de bal ingespeeld en zag Lynn op links meelopen. Op het juiste moment verplaatste zij de bal naar Lynn. In 1e instantie dachten wij dat ze de bal in één keer op doel zou schieten, maar door eerst in te houden was de keepster uit positie en wist ze de bal alsnog in het doel te schieten: 1-2 voorsprong en nu moesten we doordrukken. Met een verschil van 1 doelpunt kon de wedstrijd nog alle kanten op. 10 minuten voor tijd was daar dan ook weer de gelijkmaker: Na een vermeende overtreding op Indy, was het hun aanvallende middenvelder die de bal vanaf ongeveer 20 meter over Rosalie in de goal schoot. Het leek erop dat we de punten zouden gaan delen, maar 1 minuut voor tijd was het wederom Marley die met een afstandsschot de keepster wist te passeren, 2-3 en nu alles op alles zetten om de voorsprong vast te houden. We kwamen verder niet meer in gevaar en sloten deze wedstrijd winnend af!!!

Een spectaculaire wedstrijd! Als dit een voorproefje is voor 15 mei waarbij we weer tegen elkaar gaan strijden, dan wordt dat genieten. Beide ploegen gingen tot het gaatje en dan is het lekker om als winnaar uit dit soort wedstrijden te komen. We pakten deze écht op karakter en daar kan ik het team alleen maar om prijzen. Wat een mentaliteit hebben deze meiden. Nu zullen wij ons voorbereiden op de revanche tegen Colmschate. Hier hebben wij zeker nog een appeltje mee te schillen na de nederlaag in Deventer.