blok-oranje-rood.png

Voetballen

blok-oranje-rood.png

Voetballen bij FC Zutphen is mogelijk voor jongens, meiden, mannen en vrouwen. Lekker voetballen, dat is de meest favoriete bezigheid van veel FC Zutphen leden. Al op je 4e kun je beginnen met voetballen. En je kunt doorgaan zolang je lichaam het toelaat.

Het begint bij de jeugd

FC Zutphen schenkt veel tijd en aandacht aan het jeugdvoetbal. De jeugd heeft de toekomst. En we vinden het belangrijk dat jeugdteams met plezier en lef aanvallend voetbal spelen. Daar is het voetbaltechnisch beleid ook op gericht. We zijn daarom blij met veel enthousiaste en gedreven trainers. Zij dragen met goede oefenstof bij aan de ontwikkeling en het plezier van het team en het individu.

Van de jeugd naar de senioren

Onze teams zijn ingedeeld op leeftijd. In de jeugd wordt er door jongens en meiden gevoetbald. Zij zijn verdeeld over pupillen en junioren. Na de junioren volgt de stap naar de senioren. Daar spelen mannen en vrouwen over het algemeen op zaterdag. Maar voetballen op zondag is voor de mannen ook mogelijk. Sinds enkele jaren is het 35+ voetbal explosief gegroeid. De 35+ en de 45+ teams spelen hun wedstrijden op vrijdag. Bekijk hier alle FC Zutphen teams.

Vrouwenvoetbal en meidenvoetbal

De groei van damesvoetbal (meiden en vrouwen) zet nog steeds door. Ook bij FC Zutphen. In de jeugd kennen we meerdere Meiden teams. Meisjes die bij de pupillen van FC Zutphen spelen kunnen kiezen of ze ingedeeld worden bij een jongensteam of een meidenteam. Bij de senioren zijn 2 vrouwenteams actief. Heb je interesse in meidenvoetbal of vrouwenvoetbal? Neem dan contact op met leden@fczutphen.nl voor meer informatie. Direct aanmelden kan ook.

Voetbal organisatie

De Voetbal organisatie voert het voetbaltechnisch beleid van FC Zutphen uit. Dat beleid is opgesteld door de Technische commissie. Om het beleid tot uitvoering te brengen zijn er binnen de onderbouw van de jeugd een aantal Voetbal Afdelingscoördinatoren. Binnen de bovenbouw van de jeugd werken we met het Voetbaltechnisch Team. De samenwerking tussen afdelingscoördinatoren en trainers is daarbij erg belangrijk. Lees hier meer over de Voetbal organisatie.

Aanmelden als lid van FC Zutphen

Voetbal je nog niet of speel je bij een andere club en wil je lid worden van FC Zutphen? Lees dan alle informatie over lid worden van FC Zutphen of meld je direct aan.

Partnership FC Zutphen en Vitesse

FC Zutphen en Vitesse investeren allebei, ieder op een eigen niveau, in het opleiden van jeugd en jeugdtrainers. Dat doen we om de kans op de ontwikkeling van vaardigheden en talenten van jeugd te verhogen. Deze aanpak schept een band, die versterkt wordt door onze regionale binding.

FC Zutphen en Vitesse willen graag van elkaar leren en elkaar helpen, om zo onderdelen als jeugdopleiding en scouting te verbeteren. Daarom zijn we sinds augustus 2020 een partnership aangegaan.

Versterken jeugdopleiding

Met de extra kennis en ervaring die trainers van Vitesse beschikbaar stellen aan onze jeugdtrainers, wil FC Zutphen de kwaliteit van onze jeugdopleiding in de breedte versterken. Dit doen we o.a. door trainers van FC Zutphen de mogelijkheid te bieden om een meekijkstage bij Vitesse te doen. Of door samen met Vitesse trainingen en voetbalclinics op locatie te organiseren.