blok-oranje-rood.png

Sportpark ‘t Meijerink

blok-oranje-rood.png

Sinds 2012 is Sportpark ‘t Meijerink de thuisbasis van FC Zutphen. We hebben met Sportpark ‘t Meijerink een moderne accommodatie met uitstekende voetbalfaciliteiten. En dankzij de hulp van veel leden is er de afgelopen jaren steeds meer sfeer aangebracht in en rondom het clubhuis. Dat vinden we belangrijk. Want bij FC Zutphen kun je lekker voetballen, maar is het ook gezellig.

Hoofdveld

Het hoofdveld van ons sportpark heeft kunstgras als ondergrond. De meningen over voetballen op kunstgras zijn binnen de voetbalwereld verdeeld. Natuurlijk ontbreekt op kunstgras de charme van de geur van vers gemaaid gras en de plotselinge wending die een bal krijgt bij een stuit op een polletje. Ook bij FC Zutphen blijven we liefhebber van echt gras. Maar voetballen op kunstgras biedt ons als voetbalvereniging ook een heleboel voordelen. Er kan vaker worden getraind en gevoetbald. Ook gaan de competitiewedstrijden op dit veld vrijwel altijd door. In 2023 is het hoofdveld voorzien van een nieuw kunstgrasveld.

Tribune

Op dinsdag 27 augustus 2013 gaat een droom van veel FC Zutphen leden in vervulling. Sportpark ‘t Meijerink beschikt sinds die dag over een prachtige overdekte tribune. Vanaf de tribune kun je de wedstrijden op ons hoofdveld goed zien. Vanuit het clubhuis loop je de tribune op om een plekje te bemachtigen op de oranje rode stoelen. Dankzij de hulp van meerdere sponsors is de tribune er gekomen.

Velden

Sportpark ‘t Meijerink heeft naast het kunstgrasveld nog 8 grasvelden waarop wordt getraind en gevoetbald. We hebben deze velden hard nodig, om onze teams de mogelijkheid te bieden op een goed veld te trainen en wedstrijden te spelen.

Kleedkamers

Onder de kantine loopt een gang met toegang tot maar liefst 18 kleedkamers. Dat lijken er veel. Maar met zoveel teams is het ook wel nodig. Vooral op zaterdag is het erg druk, want dan worden veel wedstrijden gespeeld. De facilitaire dienst is altijd in de buurt. Zij proberen rondom de trainingen en wedstrijden alles zo goed mogelijk te regelen. Ook zijn ze beschikbaar voor vragen over materialen en voor de toegang tot kleedkamers, trainingsmateriaal en de ballenhokken.

Clubgebouw

Een voetbalclub met ruim 1.200 leden heeft ruimte nodig. Ruimte om lekker te kunnen voetballen. Maar ook om voor en na de trainingen en wedstrijden elkaar te ontmoeten. Want teamgevoel heb je nodig binnen de lijnen, maar ontstaat vaak daarbuiten.

Kantine

Ons clubgebouw heeft een ruime kantine, met veel tafels en een grote bar waar je lekker aan kunt ‘hangen’. Zo genieten spelers, bezoekers en toeschouwers ook van de bekende derde helft. Samen onder het genot van een drankje en een hapje bijpraten, wedstrijden nabespreken en vaak en veel lachen. Dankzij de gezelligheid en de hulp van veel vrijwilligers is onze kantine een fijne plek geworden.

Vergaderruimtes

Achter de kantine is de toegang naar 5 vergaderruimtes. Ook vind je er de bestuurskamer en het wedstrijdsecretariaat. Commissies, het bestuur en overige vrijwilligers zijn hier regelmatig te vinden om te overleggen over de organisatie van onze club.

Route

Kom je naar onze club? Check dan even goed de routebeschrijving. Zutphen is goed benaderbaar via verschillende invalswegen vanuit de richting Arnhem, Apeldoorn, Deventer of Doetinchem. Bekijk de routebeschrijving voor een eenvoudige omschrijving.

Huur mogelijkheden

De sportvelden en diverse ruimtes op ons sportpark zijn ook te huur. Uiteraard alleen buiten het trainingsprogramma en de wedstrijden om. Heb je interesse? Voor meer informatie of een offerte kun je contact opnemen met locatiemanager Maarten Jan Kempe, via maartenjan.kempe@fczutphen.nl.