blok-oranje-rood.png

Voetbaltechnisch coördinator  

blok-oranje-rood.png

De Voetbaltechnisch coördinator is belangrijk bij de uitvoering van het technische beleid van FC Zutphen. Dit beleid is gericht op voetbalplezier en persoonlijke ontwikkeling. Om daar later als team optimaal van te profiteren. De VTC’er vertaalt het technisch beleid door naar de jeugdtrainers. En hij begeleidt de jeugdtrainers en reikt ze trainingsvormen aan. Daar waar nodig krijgen trainers tips en adviezen om hun oefeningen goed over te brengen op de kinderen. Voor beginnende trainers is extra aandacht in de begeleiding.

Opleiden staat centraal

FC Zutphen kiest ervoor om te investeren in de jeugd. Dat betekent dat er voor alle jeugdteams afwisselende en leuke trainingsvormen worden bedacht. En dus niet alleen voor selectieteams. Via de Rinus app ontvangen de VTC’ers regelmatig nieuwe oefenstof van de KNVB. Die oefenstof wordt door de VTC’ers verwerkt in het aanbod van trainingen. Dat delen ze met de trainers, die dit toepassen tijdens voetbaltrainingen.

Trainers opleiden

We vinden het belangrijk dat kinderen getraind worden door goede trainers. Dat verhoogt het voetbalplezier en ook de ontwikkeling van kinderen. Daarom leiden we jonge trainers op. Veel spelers van FC Zutphen 1 en 2 en de JO19-1 zijn trainer van een jeugdteam. Door de opzet van de trainingen zorgen we ervoor dat elk jeugdteam minimaal 1x per week training krijgt van een gediplomeerde trainer. We doen dat onder andere met trainingen in circuitvorm.

Heb je als ouder van een speler vragen over trainingen of over de manier van voetballen van het team van jouw kind? Of loopt het niet zo lekker binnen het team? Neem dan gerust contact op met de trainer van het team. Als dat niet lukt of als je vragen blijft houden, richt je dan tot de coördinator. Je vindt de naam van de coördinatoren op de pagina met teamindelingen.

Trainen in circuitvorm

Er wordt door de jeugdteams veel in circuitvorm getraind. Een van de kenmerken van deze manier van trainen is afwisseling. Je krijgt steeds andere oefenvormen. En bovendien voer je de oefeningen ook regelmatig met een andere groep uit. Hierdoor kom je met spelers in contact van verschillende niveaus. Zo leren onze jeugdspelers van elkaar. Deze manier van trainen vraagt veel inzet van jeugdspelers. Doordat er soepel wordt doorgedraaid ben je lekker intensief bezig. Je werkt aan je vaardigheden en je conditie! Delano Severin vervult een belangrijke rol bij deze circuit trainingen. Hij begeleidt kinderen, geeft aanwijzingen en zorgt dat het doorwisselen bij oefeningen soepel verloopt. Daardoor is er zoveel mogelijk tijd over om lekker te voetballen. De jeugd is enthousiast over deze manier van trainen.

Voordelen trainen in circuitvorm

  • Spelers kennen elkaar beter
  • Mix van niveaus
  • Gemiddeld niveau stijgt
  • Fun: kinderen vinden het hartstikke leuk

Wie is de VTC’er?

Michiel van der Beek is onze Voetbaltechnisch coördinator.