blok-oranje-rood.png

Voetbal organisatie

blok-oranje-rood.png

Blijven zorgen voor zoveel mogelijk voetbalplezier voor elk lid van onze vereniging; zowel op selectie- als niet-selectieniveau. Dat is de doelstelling uit het beleidsplan van FC Zutphen waar onze voetbal organisatie dagelijks aan werkt.

Opzet voetbal organisatie

De Technische commissie is binnen FC Zutphen verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bewaking van het voetbaltechnisch beleid. Dit beleid maakt onderdeel uit van het verenigingsbeleidsplan van FC Zutphen, dat door leden van FC Zutphen wordt aangenomen tijdens de Algemene Ledenvergadering. De Technische commissie is ook verantwoordelijk voor de aanstelling van trainers die voor hun werkzaamheden een vergoeding ontvangen.

Voetbaltechnisch coördinator

De Voetbaltechnisch coördinator (VTC’er) werkt onder verantwoordelijkheid van de technische commissie. De VTC’er heeft als taak om het voetbaltechnisch beleid door te vertalen naar de trainers. Ook speelt de VTC’er een belangrijke rol in de begeleiding van trainers. Hij helpt trainers op weg met aanwijzingen en stelt oefenstof ter beschikking. Superhandig voor beginnende trainers! Allemaal met als doel om voor elk FC Zutphen team leuke en afwisselende trainingen aan te bieden.

Coördinatoren

Jeugdteams zijn ingedeeld per leeftijdcategorie. Voor elke leeftijdcategorie is er een coördinator. Een coördinator regelt veel zaken voor teams. Zij stemmen dan ook veel af met de trainers en leiders van de teams. Lees meer over coördinatoren.

Trainers en leiders

Trainers en leiders zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling en organisatie van een team. Een trainer draagt bij aan de verbetering van de individuele vaardigheden van spelers. Omdat plezier een belangrijke waarde is voor FC Zutphen zorgen trainers ook voor een correcte omgangsvorm met hun team. In samenwerking met de VTC’er  voor oefeningen die bijdragen aan het plezier en de ontwikkeling van een team.

Keeperstrainers

Dankzij de gepassioneerde trainingen van onze keeperstrainers beschikt FC Zutphen over veel goede en talentvolle keepers. Zij krijgen wekelijks de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen.

Medische verzorging

Het team van medische verzorgers staat voor spelers klaar bij blessures. Heb je last van een blessure? Meld je op de club bij het medisch team.