Communicatie

FC Zutphen wil duidelijk zijn naar leden en volgers van onze club. Daarbij hoort goede communicatie. En dat is een grote uitdaging binnen een voetbalclub van bijna 1500 leden. Toch werken we er hard aan. Want duidelijke communicatie is prettig voor iedereen.

De website is de basis

Via onze website is veel informatie over FC Zutphen te vinden. In de zomer van 2020 is de volledige website opnieuw gebouwd. Er zijn veel wensen van leden en commissies meegenomen bij de bouw. De belangrijkste?

  • Een verbeterde mobiele weergave
  • Onderwerpen zijn beter vindbaar
  • Meer oranje-rode details in het ontwerp
  • Reageren op nieuwsberichten (eerst even registreren)
  • Meer laatste nieuws op de homepage
  • Meer aandacht voor FC Zutphen Internet TV

We zijn trots op het resultaat. De website is actueel, de informatie klopt en bezoekers zijn tevreden en komen regelmatig terug. Als we dat de komende tijd nog meer weten te verbeteren, zijn we tevreden. Vragen, opmerkingen of content voor de website stuur je eenvoudig met een formulier naar ons toe.

Voetbal.nl app

Voetbal.nl appDe Voetbal.nl app is een prima aanvulling op onze website. Je vindt er teaminformatie, maar ook kun je er de standen en uitslagen van jouw favoriete team(s) vinden.

Download de Voetbal.nl app voor iOS of Android.

Digitale nieuwsbrief

De @ssist is onze digitale nieuwsbrief. Via de @assist informeren wij leden, vrijwilligers, sponsors en andere betrokkenen van onze vereniging. De nieuwsbrief bestaat hoofdzakelijk uit berichten die linken naar de website en daarmee ontvang je dus een soort samenvatting in je digitale brievenbus.

Social media

De inzet van social media verdient aandacht en we gaan snel verder onderzoeken hoe we social media optimaal kunnen inzetten voor de vereniging. Je vindt ons in ieder geval op:

Heb je leuk ideeën voor invulling van onze social media accounts? Denk met ons mee en meld je bij Ruud Evers: ruud.evers@fczutphen.nl.

FC Zutphen Internet TV

Dankzij FC Zutphen Internet TV is er na afloop van iedere thuiswedstrijd van FC Zutphen (zat) een samenvatting terug te vinden op onze website en het YouTube kanaal. Er worden ook vaak interviews en updates uitgezonden.

Posters, banners, flyers

Activiteiten worden via diverse media gedeeld. Van aankondiging tot verslag. We ondersteunen die voor grote evenementen met posters en flyers. De bijbehorende vormgeving wordt centraal verzorgd.

Informatie per team

Praktische informatie rondom de wedstrijden zoals vertrektijden, rijschema’s en wasbeurten voor de shirts verloopt via de trainer/leider per team.

Informatie voor vrijwilligers

Als vrijwilliger heb je een eigen aanspreekpunt en je maakt meestal deel uit van een team waarbinnen een aantal taken/verantwoordelijkheden gedeeld worden. Per team of commissie is er een aanspreekpunt waar je praktische informatie mee kunt uitwisselen en hij/zij zorgt er ook voor dat informatie gedeeld wordt.

Aanvragen opmaak communicatiemiddelen

Aanvragen voor de opmaak van communicatiemiddelen verlopen via communicatie@fczutphen.nl.

Organisatie

De communicatie binnen en buiten FC Zutphen wordt door verschillende teams gedaan.

Communicatie commissie

De communicatie commissie staat onder leiding van Peter Verhey, bestuurslid communicatie. Deze commissie bestaat uit leden van verschillende communicatie teams. De commissie richt zich op interne en externe communicatie. 

Webteam

Het webteam bestaat uit de webredacteuren Ruben Olthuis en Marcel ten Brinke. Ruud Evers is de webmaster van FC Zutphen. De webredactie is bereikbaar via webredactie@fczutphen.nl.

FC Zutphen Internet TV

Al jaren is Henk Nijland de drijvende kracht achter FC Zutphen Internet TV. Harm van Veen, Henk Wevers en Gerjan Nijland verzorgen de interviews.

Fotografen

Er zijn meerdere fotografen voor ons actief en wanneer wij beeldmateriaal gebruiken vermelden we de naam bij het artikel of persbericht. 

Digitale nieuwsbrief

Joop Vreman verzorgt de opmaak van de nieuwsbrief en hij ontvangt input van Paul Botden en Gert-Jan Oogjes. De eindredactie neemt Monique van der Voort voor haar rekening.

Social media team

We zoeken ervaren social media gebruikers om een goed plan te maken voor de invulling van de social media accounts van FC Zutphen op: Twitter, Facebook en Instagram. Heb je interesse? Stuur een mail naar Ruud Evers.