1. Home
 2. /
 3. De club
 4. /
 5. Communicatie en media

Communicatie en media

FC Zutphen wil duidelijk zijn naar leden en volgers van onze club. Daarbij hoort goede communicatie. En dat is een grote uitdaging binnen een voetbalclub van bijna 1.500 leden. Toch werken we er hard aan. Want duidelijke communicatie is prettig voor iedereen.

De website staat centraal

Via onze website is veel informatie over FC Zutphen te vinden. Je vindt er ook het laatste club- en voetbalnieuws. In de zomer van 2020 is de volledige website opnieuw ontworpen en gebouwd. Er zijn veel wensen van leden en commissies meegenomen bij de bouw. De belangrijkste?

 • Een verbeterde mobiele weergave
 • Onderwerpen zijn beter vindbaar
 • Meer oranje-rode details in het ontwerp
 • Reageren op nieuwsberichten (eerst even registreren)
 • Meer laatste nieuws op de homepage
 • Meer aandacht voor FC Zutphen Internet TV

Content voor de website stuur je eenvoudig met een formulier naar ons toe.

Webteam

Heb je vragen of opmerkingen over de website? Neem dan even contact op met het webteam. De webredactie is bereikbaar via webredactie@fczutphen.nl. Heb je kennis van WordPress en vind je het leuk om teksten te schrijven en/of berichten te publiceren, stuur ons een mail. We kunnen altijd hulp gebruiken!

Voetbal.nl app

De Voetbal.nl app is een prima aanvulling op onze website. Je vindt er teaminformatie, maar ook kun je er de standen en uitslagen van jouw favoriete team(s) vinden.

 • Download de Voetbal.nl app voor iOS of Android.

Social media

FC Zutphen is met foto’s, filmpjes en tal van actualiteiten actief op social media. Volg ons op:

Heb je leuke ideeën voor invulling van onze social media accounts? Of wil je helpen posten, foto’s maken of filmen? Denk met ons mee en meld je bij Ruud Evers: ruud.evers@fczutphen.nl.

FC Zutphen Internet TV

Via FC Zutphen Internet TV keek je de afgelopen 18 jaar samenvattingen van FC Zutphen 1. Ook waren er interviews en tal van reportages te zien. Drijvende kracht achter FC Zutphen Internet TV was Henk Nijland. Tot ons verdriet is Henk Nijland overleden. We onderzoeken de mogelijkheden die er zijn om op een andere manier samenvattingen aan te kunnen bieden.

FC Zutphen Podcast

De FC Zutphen Podcast is dé podcast met nieuwtjes en anekdotes over voetbalclub FC Zutphen. Teun Isselman ademt FC Zutphen, onze club zit bij Yannick Theloesen eeuwig in zijn hart en bij Ruud Evers stroomt het FC Zutphen-bloed door de aderen. Met verschillende onderwerpen en rubrieken legt het enthousiaste drietal een link tussen het heden en het verleden van hun cluppie.

Fotografie

Er zijn meerdere fotografen voor ons actief en wanneer wij beeldmateriaal gebruiken vermelden we de naam bij het artikel of persbericht. Hans ten Brinke is onze huisfotograaf.

Jouw foto’s

Heb je foto’s gemaakt van de training, wedstrijd of een leuke activiteit van jouw team? Mail je foto’s dan naar webredactie@fczutphen.nl. Wie weet kunnen we ze gebruiken voor de website of voor onze social media kanalen. Heb je vragen over het aanleveren van foto’s of wil je tips vooraf? Mail ons even!

Informatie per team

Praktische informatie rondom de wedstrijden zoals vertrektijden, rijschema’s en wasbeurten voor de shirts verloopt via de trainer/leider per team. Vrijwel alle teams hebben een eigen WhatsApp groep.

Informatie voor vrijwilligers

Als vrijwilliger maak je meestal deel uit van een team waarbinnen een aantal taken/verantwoordelijkheden verdeeld worden. Per team of commissie is er een aanspreekpunt waar je praktische informatie mee kunt uitwisselen en hij/zij zorgt er ook voor dat informatie gedeeld wordt.