blok-oranje-rood.png

Lid worden

blok-oranje-rood.png
Wil je graag lid worden van FC Zutphen? Leuk! Om je aanmelding zo soepel mogelijk te laten verlopen vind je op deze pagina wat informatie. Ook hebben we een aantal gegevens van je nodig om jouw lidmaatschap te regelen. We wensen je veel plezier bij onze club!

Kennismaken en meetrainen

Voordat je lid wordt kun je eerst even komen kennismaken. Jeugd t/m 12 jaar mag bovendien 4x gratis meetrainen. Vind je het leuk? Dan kun je je daarna aanmelden als lid. Aanmelden om mee te trainen of kennis te maken kan eenvoudig via de website.

Aanmelden als lid

Je kunt je online aanmelden via het aanmeldformulier. Bij spelers en/of speelsters jonger dan 18 jaar moeten de ouders of verzorgers het formulier invullen. Na je aanmelding nemen wij contact met je op.

Overschrijving moet voor 15 juni

Voetbal je al bij een andere voetbalclub en wil je je aanmelden bij FC Zutphen? Dat kan uiteraard, maar daar zijn wel spelregels aan verbonden. Voor 15 juni moeten alle spelersmutaties bij de KNVB bekend zijn. Meld je daarom niet op het laatste moment bij ons aan. Na jouw aanmelding bij FC Zutphen gaat er eerst een melding naar jouw huidige voetbalclub. Zij dienen jouw overschrijving naar FC Zutphen te bevestigen. Daarna neemt de KNVB jouw overschrijving in behandeling.

Trainen en voetballen

Bij onze club trainen bijna alle teams 2 keer in de week. De jeugd voetbalt hun wedstrijden op zaterdag. Voor senioren is er de mogelijkheid op vrijdag, zaterdag of zondag competitiewedstrijden te spelen. Voor onze mini’s is een apart programma.

Duur van je lidmaatschap

Het lidmaatschap geldt voor een heel verenigingsjaar, dat loopt van 1 juli tot en met 30 juni. Zonder tegenbericht voor 31 mei, één maand voor het einde van het seizoen, wordt het lidmaatschap automatisch met één seizoen verlengd. Besluit je om op te zeggen dan geldt de volgende opzegtermijn:

  • pupillen 1 maand
  • junioren 3 maanden
  • senioren, 35/45+ en dames 1 jaar

Activiteiten

Voetballen staat centraal binnen onze club. Maar daarnaast worden er veel activiteiten georganiseerd. Voor jong en oud(er). Hier kun je gezellig aan meedoen. Voorbeelden van leuke activiteiten zijn:

  • Sport en spel middagen
  • Fifa toernooi
  • Voetbaldriedaagse
  • De FC Zutphen Familiedag
  • Sinterklaasviering voor de kleintjes
  • Gezellige feestavonden
  • Voetbaltoernooien

FC Zutphen voetbalkleding

Als speler van een team krijg je een broekje en voetbalshirt in bruikleen. Nieuwe leden krijgen na aanmelding een paar voetbalkousen. De shirts worden over het algemeen gezamenlijk gewassen, zo blijven de shirts mooi en gelijk van kleur. Over het wassen van shirts maak je als team afspraken. Meestal nemen de spelers om de beurt de wastas mee. Lees hier meer informatie over FC Zutphen kleding.

Verwachtingen

Voetbal is een teamsport. Door te gaan voetballen kies je ervoor om onderdeel uit te maken van een team. Dat brengt wat verwachtingen met zich mee. Bijvoorbeeld dat je aanwezig bent op trainingen en bij wedstrijden. Per team zijn er ook een aantal regels en afspraken. Ook houden we samen onze kleedkamers en ons mooie sportpark schoon. Spelers (of hun ouders/verzorgers) rijden ook een paar keer per jaar bij uit-wedstrijden. Vaak wordt hier per team een rijschema voor gemaakt.

Samen zetten we ons in

Sinds het seizoen ’22-’23 werken we bij FC Zutphen met corveediensten. Dit betekent dat ouders van kinderen 1x per seizoen een paar uurtjes helpen met wat werkzaamheden op zaterdag. Zo zorgen we samen voor een fijne voetbalzaterdag.

Teamindeling

Senioren worden ingedeeld na overleg met trainers/leiders en het wedstrijdsecretariaat. Wanneer je een voorkeur hebt voor een team wordt er gekeken of dit ook mogelijk is. Junioren en pupillen worden ingedeeld na overleg met de VTC’er en de coördinatoren. Bekijk hier alle FC Zutphen teams.

Veel voetbalplezier bij FC Zutphen!