Puntendeling voor FC Zutphen MO15-1

Na een week met veel regen, scheen gelukkig op zaterdag weer de zon! Ondanks de wind was het prima vertoeven op veld 5 waar wij mochten aantreden tegen Colmschate. De wedstrijd in Deventer ging gelijk op, maar ging helaas verloren. De meiden waren dus uit op revanche.

Stipt 11 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. We schoten uit de startblokken. Er werd goed gecombineerd tot op de helft van de tegenstander. Daar wist Colmschate ons goed op te vangen en grote kansen bleven in 1e instantie uit. Het spel bleef zich afspelen rond de middenlijn en beide teams konden geen vuist maken. In de 10e minuut was er een scherp moment aan onze kant: Na een ingooi aan de zijkant leek het erop dat we de bal inleverden bij de tegenstander, maar Jahnesta kreeg de bal voor de voeten. Met een uitstekende pass langs de verdediging van Colmschate bracht zij Marley in balbezit. Zij twijfelde geen seconde en schoot de bal laag in de linkerhoek! De voorsprong was daar, maar nu scherp blijven en voorsprong vasthouden. Wij zakten iets in waardoor Colmschate iets verder op onze helft kon gaan voetballen. Het werd wat gevaarlijker voor onze goal, maar onze backs Indy en Lola wisten de snelle buitenspelers aan de zijlijn al af te stoppen. Wisten ze er dan toch nog langs te komen, dan was daar onze rots in de branding Lieke. Onze middenvelders hadden het zwaar, maar Lotte, Ziva, Sophie en Romee gingen de duels niet uit de weg. Als we er dan uit kwamen, dan wist Selin de bal goed vast te houden en deze door te spelen naar één van onze buitenspeelsters Marley, Isa of Lynn. Colmschate wist uiteindelijk de stand vlak voor rust weer recht te trekken: De bal viel precies tussen de verdediging en onze keepster Rosalie in. Rosalie was als eerste bij de bal en wilde deze wegschieten, maar de aanvalster van Colmschate was sneller dan gedacht en wist de bal te blokkeren en om Rosalie heen te spelen. Ze schoof de bal in ons doel en zo gingen we rusten met 1-1.

Jammer van de tegengoal, maar er waren nog 35 minuten te spelen. De wedstrijd kon nog alle kanten op. De rust verder gebruikt om de meiden duidelijk te maken dat ze het veld compact moesten houden wanneer ze niet in balbezit waren. Hierdoor zou Colmschate veel minder ruimte te krijgen om te voetballen.

Na de ranja leek het wel of de meiden weer even moesten wennen. Het eerste gedeelte van de 2e helft was het Colmschate die gevaarlijk werd. Een aantal schoten gingen langs onze goal en een aantal schoten werden goed gepakt door Rosalie. Wij kwamen nu moeizaam van onze eigen helft af en waren vooral aan het verdedigen. We kwamen steeds verder in de verdrukking en als trainer kneep ik hem af en toe langs de zijlijn. Het spel werd wat fysieker en onze meiden kregen het nog moeilijker, maar we wisten het doel schoon te houden. Na ongeveer 20 minuten voetballen leek het spelbeeld weer te kantelen. Nu waren wij het die een aantal mooie kansen bij elkaar wisten te voetballen. Het spel werd goed verlegd van links naar rechts en hier had de tegenstander het zichtbaar moeilijk mee. Met iets meer scherpte hadden we in de laatste fase van de wedstrijd toe kunnen slaan, maar het mocht niet zo zijn. De keepster van Colmschate zat er een aantal keer goed bij, maar hun verdedigsters waren ook erg scherp aan het verdedigen. Het bleef dus bij 1-1 en wij deelden de punten.

Een uitslag waar mee te leven is. Nu de omstandigheden iets anders waren doordat de meiden nu niet 3 wedstrijden in een week moesten voetballen, oogde het allemaal een stuk fitter. Je ziet hierdoor dat je makkelijker partij kunt bieden aan een gelijkwaardige tegenstander en hierdoor waren de verschillen niet groot. Aankomende twee weken zullen de meiden vrij zijn op zaterdag. Dit door Koningsdag en de meivakantie voor sommigen. Onze volgende wedstrijd zal 11 mei zijn tegen SP Lochem. Een mooie wedstrijd zo vlak voor de halve finale van de Achterhoek Cup op 15 mei.