blok-oranje-rood

FC Zutphen 2 boekt zakelijke overwinning op Groen Wit 2

blok-oranje-rood

Vandaag staat Groen Wit 2 – FC Zutphen 2 op het programma. De vorige editie wist FC Zutphen met 14-0 te winnen en was duidelijk een maatje te groot voor Groen Wit. Onderschatting ligt derhalve op de loer waar coach Tegelaar vooraf duidelijk voor waarschuwde. Groen Wit verliest vaak met grote cijfers maar scoort thuis altijd dus zaak is om geconcentreerd te beginnen en achterin de nul te houden. Max en Aland sluiten weer aan bij de selectie. Na blessureleed kunnen zij vandaag weer hun eerste minuten maken.

1e Helft

FC Zutphen begint voortvarend en creëert in de begin fase direct al een paar mogelijkheden. Groen Wit daarentegen beperkt zich puur tot verdedigen waardoor en soort handbal spelbeeld ontstaat rondom de 16 meter. Aan FC Zutphen de taak om dit 5-5-0 systeem te kraken wat maar moeizaam lukt ondanks dat het balbezit percentage voor FC Zutphen in de 1e helft stijgt naar wel 90%.

Eerste speldenprikjes

3e min. na wat rondspelen van de bal achterin tussen Jort, Tom en Teun volgt een lange crosspass van Teun op Tycho die veelvuldig opkomt aan de linkerkant. Zijn voorzet komt bij de 2e paal waar Thijmen de bal direct op doel schiet maar de bal gaat net laag langs de verkeerde kant van de paal.
5e min. een zelfde aanval nu komt de voorzet van Tycho bij Ivan en zijn inzet wordt geblokt.

Tom scoort 0-1

29e min. aanval aan de rechterkant begint bij Senne die de bal breed aflegt op Ivan die een solo inzet en de achterlijn haalt. Zijn voorzet wordt geblokt tot corner. Deze wordt genomen door Thijmen. De bal komt hoog voor het doel op de 5 meter waar Tom staat die beheerst de bal binnen kopt 0-1.

Keeper Ivan redt

40e min. eindelijk een counter van Groen Wit dat hun een corner oplevert. De enige uit de hele wedstrijd. De voorzet wordt door keeper Ivan uit de lucht geplukt voordat Groen Wit gevaarlijk kan worden. Ruststand derhalve een magere 0-1.

Thijmen scoort 0-2

54e min. komt Thijmen vanaf de rechterkant naar binnen. Vanaf 20 meter een geplaatst afstand schot laag in de rechterhoek. De keeper van Groen Wit staat aan de grond genageld en wordt volledig verrast 0-2.

Noah scoort 0-3

58e min. opnieuw een aanval aan de rechterkant. Tom opent op Ivan die de achterlijn haalt en naar binnen trekt. De bal terug legt op Noah die simpel kan binnen tikken 0-3.

Aland raakt de paal

62e min. opnieuw een aanval aan de rechterkant. Aland trekt ter hoogte van de 16 meter naar binnen en haalt uit. De keeper verslagen maar zijn schot spat uiteen op de paal.

Aleck komt op

70e min. wat volgt zijn een paar aanvallen aan de linkerkant waar veel ruimte ligt. Aleck komt een aantal keren vrij op maar zijn voorzetten in het drukke doelgebied hebben niet het gewenste resultaat want Groen Wit verdedigt met man en macht en probeert zo een grotere nederlaag te voorkomen.

Slotakkoord is voor Ivan

80e min. een lange crosspass van Tom hoog voorbij de 2e paal waar Ivan vrij staat. Niet in de gaten hebbend dat hij zoveel ruimte heeft neemt hij de bal in een keer op de schoen. Zijn inzet gaat naast het doel.

Nabeschouwing

Een zakelijke overwinning die hoger uit had kunnen vallen maar belangrijker zijn de 3 punten die mee gaan naar Zutphen. FC Zutphen boekt 4 overwinningen op rij en doet goede zaken in de strijd om de 3e periode en heeft met nog 2 wedstrijden te gaan nog alles in eigen hand.

Opstelling: Ivan Nijland (k), Senne de Boer, Tom Wijnhoven, Ivan Staring, Noah Bolt (c) (75. Max Oostendorp), Thijmen Veen, Frank Smeerdijk, Jort Bleumink (65. Aland Kader), Teun Isselman, Tycho Bloemen, Aleck Boeijink.

  • Balbezit 1e H. : FCZ 88% / Groen Wit 12%
  • Balbezit 2e H. : FCZ 79% / Groen Wit 21%
  • Corners : FCZ 8 / Groen Wit 1
  • Schoten : FCZ 12 / Groen Wit 1
  • Op doel : FCZ 6 / Groen Wit 1
  • Coach : Donovan Tegelaar
  • Grensrechter : Arjan Boeijink
  • Verslaggever : Jos Janssen
Vind ik leuk 8