blok-oranje-rood

Pupil van de week Xavi steunt FC Zutphen bij de 4-2 overwinning

blok-oranje-rood

Xavi Oogjes was zaterdagmiddag Pupil van de week. En dat bracht het 1e elftal geluk. Mede dankzij de steun en aanwezigheid van Xavi won FC Zutphen met 4-2 van Rigtersbleek.

Voorstellen

Rond 14.15 uur liep Xavi richting de kleedkamer van het 1e elftal. Daar werd hij enthousiast verwelkomd. Eerst keek Xavi wat rond in de medische ruimte, waar Esmée o.a. de rug van Kevin en de enkel van Niek verzorgde. Uit de ruimte daarnaast klonk een oorverdovende herrie. De muziek knalde door de kleedkamer. Xavi nam eens een kijkje bij de spelers. Keurig liep hij een rondje door de kleedkamer en gaf hij alle spelers netjes een hand. De spelers vonden het leuk dat Xavi er was.

Op de foto

De Pupil van de week mag in de kleedkamer altijd op de foto met Jesse en Zidane. Nu dus ook. Xavi ging tussen de vleugelspitsen in zitten en stak vrolijk beide duimen in de lucht. Hij voelde zich wel op z’n gemak bij ze.

Voetballen

Daarna was het tijd om met de spelers het veld op te gaan. Tijd voor een goede warming up. Xavi voetbalde een tijdje met Siebe. En later ook nog met Marnix. En ook Siebe en Marnix wilden maar wat graag met Xavi op de foto.

De wedstrijd

Toen was het zover. De spelers van FC Zutphen en Rigtersbleek stonden klaar in de gang. Xavi mocht met de wedstrijdbal als eerste het veld op. Alle spelers en de scheidsrechter volgden hem. Daarna gaven de spelers elkaar een hand. Xavi keek er met grote ogen naar. Tot slot mocht Xavi even laten zien hoe scoren moet. Hij dribbelde van de middenlijn naar de keepers van Rigtersbleek. Met een mooi schot liet hij de keeper kansloos. Daarna rende hij naar de dugout om goed naar de wedstrijd te kijken. En dat ging geweldig. FC Zutphen won met 4-2 en vast en zeker hielp de support van Xavi daarbij. Tof dat je er was, Xavi!

Vind ik leuk 6

Artikel delen

Het laatste nieuws