FC Zutphen met 4-2 te sterk voor Rigtersbleek

De overwinning van FC Zutphen op het Enschedese Rigtersbleek kwam niet heel makkelijk tot stand. In de eerste helft waren de gasten gevaarlijker en namen na een benutte strafschop de leiding. Een droomactie van Zidane El Hadouchi leidde tot een ruststand van 1-1. In de tweede helft kwam FC Zutphen goed terug, veroverde met goede combinaties het middenveld en scoorde 3 maal. Rigtersbleek kwam niet verder dan 1 doelpunt uit een uitval. Hiermee was de eindstand van 4-2 bereikt.

Wedstrijd onder zomerse omstandigheden

Scheidsrechter Braaksma uit Borne floot om 15.00 uur af voor aanvang van de wedstrijd. De kille regen van de laatste dagen had plaats gemaakt voor een zomerse ambiance. Die drukkende warmte leek zich in de eerste helft meester te hebben gemaakt van de ploeg van FC Zutphen. Het spel verliep traag en passes waren vaak onnauwkeurig.

Rigtersbleek komt op voorsprong

Met snelle uitvallen waren de Enschedeërs meer dreigend. Uit een voorzet van de snelle en behendige Issy Wevers kwam de bal bij de spits Dylan Rickhoff. Deze werd licht bij zijn arm gepakt en liet zich gemakkelijk vallen. De scheidsrechter gaf een strafschop die door Issy Wevers onberispelijk werd binnen geschoten, 0-1. Op dat moment een terecht voorsprong voor Rigtersbleek.

Zidane krijgt het op zijn heupen

In de 29ste minuut werd Zidane EL Hadouchi op rechts aangespeeld. Hij nam de bal aan en poortte in een beweging zijn verdediger en schoot de bal prachtig in de korte hoek: 1-1. Een geweldige actie van deze jonge speler, die overigens daarvoor nog niet erg gelukkig was geweest met zijn acties. Zonder veel bijzonderheden kabbelde de wedstrijd verder en gingen we rusten met een gelijke stand.

Na rust een beter FC Zutphen

In de tweede helft werd het spel van FC Zutphen beter. De slordigheid verdween en de combinaties door het midden lukten steeds beter. De verdediging van FC Zutphen en met name rechtsback Hidde van Kalker slaagde er steeds meer in om de gevaarlijke aanvallers van Rigtersbleek te beteugelen. In de 59e minuut kon een bal na een ingooi voor het doel worden gebracht. De keeper van Rigtersbleek kreeg de bal niet goed weg en uit een scrimmage tikte Zidane El Hadouchi zijn tweede van de middag binnen, 2-1.

FC Zutphen loopt verder uit

Acht minuten later onderschepte Timon Kuiper de bal op het middenveld, stoomde op met de bal en speelde de goed weggelopen Jesse de Vries in de diepte aan, die met links de bal langs de keeper in het doel schoof: 3-1. In de 73e minuut nam FC Zutphen een korte corner die door Zidane El Hadouchi naar de attent reagerende Kevin Ooms werd gepasst. Een schot van hem kwam via de keeper op de lat. De ingevallen Niek Bakkerweerd was er als de kippen bij en kopte de terugkomende bal binnen en bracht daarmee de stand op 4-1. De wedstrijd leek gespeeld. Toch bleef Rigtersbleek proberen om de stand nog te veranderen. De gevaarlijkste man aan hun kant Issy Wevers slaagde daarin. Hij werd in de 78 ste minuut de diepte in gestuurd. De pijlsnelle en behendige aanvaller liep op de uitgekomen keeper Siem Isselman af, die na rust de licht geblesseerde Joey Wolsink was komen vervangen, en schoot de bal gedecideerd in de verre hoek, 4-2. Pogingen daarna van beide kanten brachten geen verandering meer in deze stand. Voor zijn goede spel over de hele wedstrijd werd rechtsback Hidde van Kalker verkozen tot Man van de wedstrijd.

Goede zaken

Met deze 3-punter doet FC Zutphen goede zaken op de ranglijst. Het klimt naar de 5e plek, neemt 10 punten afstand van een nacompetitie plek voor degradatie en doet ook weer mee voor de derde periode. Volgende week de Gelderse derby tegen vv Dieren. De wedstrijd begint om 14.30 uur op Sportpark Het Nieuwland in Dieren.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink (46. Siem Isselman), Hidde van Kalker, Hidde Ruessink (81. Siebe Beuker), Kevin Ooms, Koen Hulleman, David te Slaa, Michalis Spiridakis, Timon Kuiper, Jesse de Vries (85. Martijn Zandbergen), Nathan Greven (72. Niek Bakkerweerd) en Zidane El Hadouchi (81. Marnix Marsman)