Doelpuntloos gelijkspel bij VV Dieren – FC Zutphen

Op zaterdag 20 april vertrok de selectie van FC Zutphen richting Dieren voor de wedstrijd tegen de plaatselijke VV. Voorafgaand aan het duel bevond VV Dieren zich op de 11e plek van de ranglijst. Dit is een positie waarbij nacompetitie gespeeld moet worden i.v.m. mogelijke degradatie. FC Zutphen staat er met 34 punten op de 5e positie een stuk beter voor maar is theoretisch gezien nog niet uit de gevarenzone. Vanwege het aantal geblesseerde en geschorste spelers was het wederom puzzelen voor Mark Horsman en zijn assistent Wilco van Osch om tot de juiste opstelling te komen. Onder leiding van scheidsrechter Rick van Bussel werd exact om 14.30 uur afgetrapt.

Gehele eerste helft beide teams in evenwicht

Anders dan bij de vorige ontmoeting, waarbij FC Zutphen binnen een kwartier met 3-0 voor stond, bleek VV Dieren vandaag een taaie tegenstander. Het spel ging qua balbezit en het aantal kansen dan ook gelijk op in de eerste helft. VV Dieren probeerde via lange ballen op de twee snelle buitenspelers kansen te creëren, waar FC Zutphen met combinatiespel hetzelfde doel had. In de 28e minuut werd volgens de scheidsrechter een speler van VV Dieren onreglementair verdedigd binnen het 16 meter gebied, dus werd een penalty gegeven. Hier waren de meningen over verdeeld. De genomen penalty werd op sublieme wijze door Siem Isselman tegengehouden, waarop Siem direct opnieuw in actie moest komen om te voorkomen dat Dieren de rebound alsnog kon binnenschieten. Tegen het einde van de eerste helft moest Koen Hulleman het veld geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door Siebe Beuker met als gevolg dat trainer Mark Horsman de opstelling enigszins moest aanpassen.

Tijdens de tweede helft neemt FC Zutphen heft in handen

Bij aanvang van de tweede helft lagen de verhoudingen gelijk aan die van de eerste. Het spel was in evenwicht en beide teams creëerden enige kansjes. In de 49ste minuut kreeg Jesse de Vries echter een grote kans. Hij schoot van dichtbij een hoge bal van Nathan Greven direct uit de lucht op het doel van VV Dieren. In een reflex wist keeper Jonne Olijslager de bal over de lat te tikken. Een zeer knappe redding. Ongeveer halverwege de tweede helft werd FC Zutphen sterker en nam het heft in handen. In de 65e minuut wisselde FC Zutphen twee keer. Zo verlieten Hidde Ruessink en Zidane El Hadouche het veld voor respectievelijk Mido Blok en Niek Bakkerweerd. Deze verse spelers inclusief wat omzettingen in de opstelling droegen bij aan het betere voetbal van Zutphen. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van VV Dieren. Tot het einde van de wedstrijd werden er de nodige kansen gecreëerd waaronder één grote van Niek Bakkerweerd, die wederom door Jonne Olijslager knap werd tegen gehouden. Ondanks het betere spel van FC Zutphen in de tweede helft bleef de eindstand gelijk aan die van het begin van de wedstrijd: 0-0.

Tot slot

Beide teams waren vandaag aan elkaar gewaagd tot halverwege de tweede helft. Daarna was FC Zutphen verreweg de betere ploeg maar wist dit niet om te zetten in een winst. Hopelijk zijn bij de volgende wedstrijd een aantal geblesseerden weer inzetbaar.

Opstelling FC Zutphen: Siem Isselman; Koen Hulleman (40. Siebe Beuker), Hidde van Kalker, Hidde Ruessink (65. Mido Blok), Martijn Zandbergen, David te Slaa, Zidane El Hadouchi (65. Niek Bakkerweerd), Jesse de Vries, Michalis Spiridakis, Nathan Greven, Timon Kuiper