FC Zutphen (zat.) gaat op bezoek bij Den Ham

Met nog 8 wedstrijden te gaan gaat FC Zutphen zaterdag 23 maart op bezoek bij Den Ham. Ondanks de slechte resultaten in de laatste wedstrijden staat FC Zutphen toch nog slechts 2 punten achter op de veilige 11e plaats en slechts 3 punten achter Den Ham dat 9e staat. Er liggen dus nog volop mogelijkheden voor FC Zutphen om nacompetitie of degradatie te ontlopen. Dan zal er echter wel uit een ander vaatje moeten worden getapt dan de laatste wedstrijden. De thuis wedstrijd tegen Den Ham eindigde in een 3-3 gelijk spel. Jammer was het dat toen diep in blessuretijd nog een doelpunt geincasseerd moest worden.

Den Ham behaalde afgelopen zaterdag een verdiend punt thuis tegen het sterke SVI met 0-0. Met name de verdediging stond prima, en er waren zelfs op het eind nog mogelijkheden om de volle winst te pakken. Dat zat er bij FC Zutphen tegen het goed spelende ON niet in. De doelpunten werden te gemakkelijk weg gegeven en voorin werden te weinig kansen gecreeerd. FC Zutphen zit op dit moment in de hoek waar de klappen vallen, en het volledige team, inclusief de technische en medische staf zal er met zijn allen alles aan moeten doen om daar uit te komen. Daarbij heeft het geen zin om terug te kijken, maar enkel vooruit te kijken naar de laatste 8 wedstrijden.

Er zal een fitte en gemotiveerde selectie moeten staan, die met elkaar bereid is tot de laatste seconde er vol voor te gaan. Afgelopen zaterdag ontbrak duidelijk de winnersmentaliteit en de wil om er fysiek met alle krachten in te gaan. Dat werd ook bevestigd door het aantal gele kaarten. De tegenstander ontving er 6 en FC Zutphen 1 wegens praten, wat ook nog een schorsing tot gevolg heeft. Dat soort domme dingen moeten er gewoon uit. Het is geen pleidooi voor hard of oneerlijk spel, maar het is niet verboden om de duels vol aan te gaan. Dat spel zal de komende weken getoond moeten worden, want dat hoort bij degradatievoetbal, en daar zal een ieder van doordrongen moeten zijn.

Het is daarom te hopen dat de komende week het team weer volop gemotiveerd kan worden. Aan de kwaliteit kan het niet liggen. Als voor de winterstop 15 punten konden worden behaald, moet het met hetzelfde team daarna ook kunnen.

We wensen alle betrokkenen veel kracht en wijsheid toe in deze moeilijke periode, en dat ook de supporters zich van de goede kant laten zien door de jongens volop te ondersteunen in Den Ham.

GJN