FC Zutphen 2 boekt belangrijke zege op AZSV 4

Vandaag speelt FC Zutphen tegen de nummer 4 van de ranglijst AZSV 4. Op papier een moeilijke wedstrijd maar Ons Aller Tweede zal punten moeten pakken om mee te kunnen doen in de 3e periode. AZSV staat bekend om een ervaren ploeg die de tegenstander het spel laat maken en wacht op foutjes om dan met snelle counters toe te slaan. FC Zutphen is gewaarschuwd.

1e Helft

1e min. De eerste kans voor AZSV. Kleine inschattingsfout van onze centrale verdediger zorgt ervoor dat de spits van AZSV vrij voor keeper Ivan opduikt maar zijn inzet wordt door Ivan gekeerd. Het wedstrijdbeeld verloopt verder zoals verwacht. FC Zutphen is de voetballende en bovenliggende partij met een balbezit percentage van wel 70%. Het geeft achterin niets weg maar creëert voorin helaas te weinig kansen.

Doelpogingen FC Zutphen

15e min. pas de eerste mogelijkheid voor FC Zutphen. Centrale verdediger Jort komt op aan de linkerkant en probeert het maar eens van afstand maar zijn schot gaat laag voorlangs.
30e min. corner Frank hoog voor het doel op de 5 meterlijn kopbal Aleck over het doel.
35e min. corner Thijmen hoog voor het doel kopbal Jort hoog over.
40e min. is Thijmen dicht bij de openingstreffer maar zijn harde schot wordt net over de lat getikt door de keeper van AZSV. Derhalve blijft FC Zutphen ondanks het vele balbezit steken op een ruststand van 0-0.

2e Helft

AZSV blijft afwachtend en FC Zutphen is in de 2e helft veel dreigender dan in de 1e helft, mede door de vele solo’s van Ivan S. Direct na de aftrap onderneemt hij de eerste actie, haalt de achterlijn en legt de bal terug op Thijmen. Zijn inzet wordt gepareerd door de keeper tot de eerste van de vele corners in de 2e helft.

Thijmen scoort 0-1

50e min. aanval door het centrum begint bij Hugo die Senne aanspeelt. Een overtreding op Senne, de stabiele stofzuiger op het middenveld, levert een vrije trap op midden voor het doel op zo’n 25 meter van het doel. Beheerst schiet Thijmen de bal net onder de lat in de kruising, onhoudbaar voor de keeper 0-1. De verdiende voorsprong.

Frank scoort 0-2

55e min. weer een solo van Ivan na een lange crosspass van Teun. Opnieuw haalt hij de achterlijn en nu legt hij de bal terug op Aleck. Zijn inzet gaat helaas hoog over het doel.
57e min. staat Noah aan de basis van een aanval en hij speelt Ivan aan bij de zijlijn. Opnieuw een slalom van Ivan door de defensie van AZSV. Vanaf de achterlijn legt hij de bal terug op Frank die nu een poging mag wagen om de keeper van AZSV te verslaan. Beheerst tikt hij de bal in de verre hoek waar de keeper niet bij kan 0-2.

AZSV komt terug 1-2

68e min. tot zover geen vuiltje aan de lucht voor FC Zutphen maar dan maakt Keeper Ivan een inschattingsfoutje. Een vrije trap vanaf de middenlijn wordt in 1 keer op het lege doel geschoten terwijl Ivan niet goed gepositioneerd staat. De aansluittreffer 1-2. AZSV is terug in de wedstrijd maar blijft het zelfde spelstijl hanteren waardoor de voorsprong van FC Zutphen in het verdere verloop van de 2e helft niet in gevaar komt mede doordat de verdediging van FC Zutphen met Hugo, Jort, Teun en Tycho, rustig en geconcentreerd blijft voetballen. Bal rond spelen en wachten op openingen.

Ivan scoort 1-3

88e min. valt de definitieve beslissing. Tom net ingevallen heeft een vlijmscherpe steekpass in huis op Thijmen die diep gaat aan de linkerkant. Hij legt de bal breed op Ivan die nu zelf aan het eind van een aanval staat en beheerst binnen tikt 1-3.

Nabeschouwing

Ons Aller Tweede pakt vandaag dik verdient 3 belangrijke punten en doet nog volop mee in de 3e periode. Volgende week opnieuw een spannend duel , dan de lastige wedstrijd tegen de directe concurrent de nummer 3 van de ranglijst DZC 4. De vorige editie was DZC met 6-2 te sterk voor FC Zutphen.

Opstelling: Ivan Nijland (k), Aleck Boeijink, Ivan Staring (85. Nils Vos), Tycho Bloemen (80. Tom Wijnhoven), Noah Bolt (c), Thijmen Veen, Senne de Boer, Teun Isselman, Jort Bleumink, Frank Smeerdijk, Hugo Groters.

• Balbezit : FCZ 71% / AZSV 29%
  • Corners : FCZ 8 / AZSV 3
  • Schoten : FCZ 9 / AZSV 7
  • Op doel : FCZ 4 / AZSV 3
  • Coach : Donovan Tegelaar
  • Grensrechter : Remco Tijmans
  • Verslaggever : Jos Janssen