Brian Hogeweide, een 27 jarige ambitieuze trainer uit Doetinchem wordt de nieuwe trainer van FC Zutphen O19-1. Als jeugdtrainer heeft Brian ervaring opgedaan bij achtereenvolgens Gendringen, Silvolde, DZC’68 en de BVO’s De Graafschap en FC Twente. Hij is in het bezit van trainersdiploma UEFA B.

Een uitdaging voor Brian bij FC Zutphen zit in het zijn van hoofdtrainer voor de O19-1 dit is de enige leeftijdsklasse binnen de jeugd waar hij nog geen ervaring mee heeft, alle andere leeftijdsklassen heeft hij al onder zijn hoede gehad.
Brian komt in Zutphen te werken in het onderwijs aan de Anne Flokstraschool. Deze school geeft (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen met een verstandelijke of meervoudige beperking.
Naast hoofdtrainer te worden van de O19-1 gaat Brian ook meehelpen op de maandag-, dinsdag- en woensdagavond bij het coördineren van de trainingen voor de onderbouw.

Wij zijn blij met de komst van Brian en de taken die hij voor onze jeugd wil uit gaan voeren. Wij wensen hem een hele goede tijd toe bij FC Zutphen en hopen dat hij met de jeugd de nodige successen mag gaan vieren.
De komst van een ambitieuze trainer zoals Brian past ook in het plan wat de TC met de jeugd heeft. Wij hebben een plan om jeugd op te leiden, te beginnen bij de jongste jeugd, hen het plezier te geven in voetbal en om ze verder te ontwikkelen in teamverband met aandacht voor elkaar maar ook de mogelijkheid voor individuele ontwikkeling. Goede trainers en begeleiding zijn daarin essentieel.

namens de TC O19
Hans Nijland en Wouter de Haan