Jaaroverzicht 2008

Zondag 1 bezorgt FC Zutphen kippenvel

Selectiespelers stralen op de catwalk

Op 21 maart maken de selectiespelers van FC Zutphen zaterdag, zondag en dames 1 hun entree op de catwalk. Tijdens een door De Achterban georganiseerde modeshow laten de spelers zien over meerdere talenten te beschikken. Als professionele modellen betreden ze de catwalk en showen de fraaie kleding van John & Nina Mode en Houx Sport.

Foto: Ruud Evers

Ons Aller Tweede kampioen

Het jaar 2008 staat in het teken van veel behaalde kampioenschappen. Op 12 april zorgt Ons Aller Tweede voor een gigantische prestatie door kampioen van de reserve 1e klasse te worden.

De ploeg van Ido te Loo speelt een uitstekend seizoen en legt vrijwel wekelijks de tegenstander aan banden met fris en aanvallend voetbal. Het blijkt wel het voorlopig laatste kunstje te zijn van Ido te Loo. Hij stopt met het trainerschap en wordt opgevolgd door John Paul Akkerman. Vanaf het seizoen 2008-2009 zal het tweede zaterdagteam uit gaan komen in de reserve Hoofdklasse.

Foto: Ruud Evers

Ook A1 kampioen

Op een volgepakt en zonovergoten sportpark Helbergen wordt FC Zutphen A1 op 26 april kampioen van de 3e divisie door met 5-0 van Alcides te winnen. De ploeg van succestrainer Robert van Osch promoveert dankzij deze schitterende prestatie naar de 2e divisie.

Zondag 1 bezorgt FC Zutphen kippenvel momenten

Op 1 mei vindt op het veld van stadgenoot Zutphania de kampioenswedstrijd van de 5e klasse G plaats. Kanshebbers op de titel zijn FC Zutphen (zon) en directe concurrent AZC.

Foto: Ruud Evers
Foto: Ruud Evers
Foto: Ruud Evers

In een beslissingsduel moeten de beide Zutphense ploegen uitmaken wie mag promoveren naar de 4e klasse. FC Zutphen blijkt de sterkste en wint de wedstrijd met 3-0. Een groot feest barst los!

Afscheid oudst spelend lid

Op zaterdag 3 mei jl. namen spelers en supporters van FC Zutphen (zat) 8 afscheid van Marcel Schwachöfer (62), het oudst spelend lid van de zaterdag afdeling van FC Zutphen.

Marcel speelde ruim 30 jaar voor Wilhelmina SSS, WHcZ en FC Zutphen. Afgelopen zaterdag maakte Schwachöfer een einde aan zijn loopbaan als actief speler. Op veld 2 van sportpark Helbergen kreeg Marcel Schwachöfer 5 minuten voor tijd zijn welverdiende publiekswissel in de wedstrijd tegen ESA 7 (0-5 verlies).

Beloftenteam wint U21 toernooi

De beloften van FC Zutphen hebben het Helios Paul van Gurp beloften toernooi op hun naam geschreven. In de finale werd door de talentvolle FC Zutphen selectie Rohda Raalte met 3-1 verslagen.

Jaapio’s stats 07-08

Enkele statistieken van het voetbalseizoen 2007-2008

  • 1e klasse D
  • Trainer Arthur Isselman

6

Eindklassering seizoen 2007 – 2008

#27

Aantal spelers dat in actie kwam

#5

Aantal debutanten

Debutanten seizoen 2007-2008

  • Brian Heerens
  • Dyon Camero
  • Jesse Bickes
  • Thomas Theloesen
  • Yannick Theloesen

#32

Gemaakte doelpunten

#12

Aantal doelpuntenmakers

#10

Aantal doelpunten topscorer

Topscorer seizoen 2007-2008

  • Geo Brussaard (10)