Terwijl minister-president Rutte afgelopen dinsdagavond om 19.00 uur de aangescherpte Corona maatregelen tijdens een persconferentie kenbaar maakte, klonk op datzelfde tijdstip het fluitsignaal voor de start van de wedstrijd JO15-1 tegen Ruurlo JO15-1.

Alsof beide teams het op hun voetbalkicksen aanvoelden dat dit wel eens de laatste wedstrijd zou kunnen zijn in de komende weken. De eerste 15 minuten trapten beide teams hun gaspedaal volledig in; hoog tempo, voortdurend drukzetten en elkaar vooral geen ruimte geven. Koren op de molen voor ons JO15-1. Het team beschikt over een mix voetballers die niets anders willen en hier ook het vermogen voor hebben; zowel technisch als fysiek en de wil om te winnen.

Terwijl Rutte tijdens de persconferentie de bevolking aansprak op discipline om het Corona virus te bestrijden liet JO15-1 zien hoe je met discipline en plezier iedere tegenstander kan verslaan. Door je goed aan afspraken te houden maar wel individuele acties durft te maken kan je iedere tegenstander het heel moeilijk maken. Vrijwel de gehele wedstrijd hield JO15-1 de regie en lukte het Ruurlo niet om deze enigszins over te nemen.

Een terechte afgedwongen 7-1 overwinning, met geraffineerde doelpunten volgens trainers Boy Elskamp en Menko Landman. Niets op aan te merken, de sfeer binnen het team is goed, de drie 1e jaars-spelers worden goed opvangen door de 2e jaars-spelers, er wordt goed goed getraind en dat betaalt zich terug op de mat. De huidige stand in de hoofdklasse is dan ook een mooie 2e plaats.

Klasse trainers en spelers!

Tekst: Perry Boersbroek

11 vind-ik-leuks