Actueel

Teampagina FC Zutphen JO9-3

Team JO9-3. Wat een kanjers

vrijdag 9 juni 2017 - Francesca Terlouw

Begin van het voetbal seizoen 2016-2017 is de JO9-3 samen aan een nieuw voetbal avontuur begonnen. Allemaal jonge kinderen van 6 en 7 jaar met voetbaltalenten zijn samengevoegd. Zij gingen als selectie team het avontuur in de 3e klasse aan! Aydin, Bauke, Jayden, Job, Gillian, Rohan, Ryan, Silvio, Sven en Tristan zijn de jonge spelertjes waar het om gaat.

Wat was het in het begin even wennen zo samen, maar hoe meer ze voetbalden met elkaar, hoe meer ze elkaar begonnen te vertrouwen en er magische dingen ontstonden in het voetbalveld. Wat hebben wij gejuicht voor ze aan de zijlijn en wat waren we trots. We zagen kleine Messi's, Ronaldo's en Dybala's (zoals ze zich zelf wel eens noemen) rond rennen op het voetbalveld.

Dit is voor een groot deel te danken aan de top trainers/leider: Tom, Bernd, Mark (staat helaas niet op de foto) en Joost. Alleen maar respect voor deze mannen, ze hebben de kinderen ontzettend veel geleerd en geduld gehad. De kinderen hebben het afgelopen jaar een ontzettende grote groei gemaakt en zijn als team alleen maar sterker geworden. Het tweede voetbalseizoen ging zelfs zo goed dat het kampioenschap zelfs even in zicht is geweest. Ze hebben moeten knokken tegen 2e jaars JO9 spelers en vooral fysiek grote voetbalspelers, maar ze gaven niet op. Vele wedstrijden hebben ze gewonnen en dit dankzij hun enorme strijdlust. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een mooie 3e plaats. Waar ze oprecht trots op mogen zijn en wij als ouders zijn ook enorm trots op deze kanjers.

Het einde van het voetbalseizoen is in zicht en ieder spelertje zal hun eigen nieuwe avontuur aangaan. Kanjers bedankt voor dit ongelofelijke prachtige voetbalseizoen! Wat heb ik genoten aan de zijlijn!


De spelertjes van de JO9-3:

Rohan - Allround voetballer, is overal in het veld te vinden, heeft een hard en geplaatst schot, schrikt de tegenstanders af, scoort regelmatig en kan ook goed verdedigen.

Bauke - Verdediger, heeft goed overzicht in het veld, werkt hard en rent veel, stopt veel gevaarlijke ballen en geeft mooie pases waaruit wel eens een goal valt.

Ryan - Middenvelder, is een harde werker en wil graag de bal hebben, rent met gemak het hele veld door en stopt vaak de aanval van de tegenstander en draait het om in een aanval.

Sven - Spits/aanvaller, spelertje met overzicht, geeft mooie doordachte passes waaruit vaak goals vallen, maakt leuke acties en speelt goed over.

Silvio - Spits/aanvaller, topscorer en dolt de verdediging in zijn eentje, is linksbenig waarmee hij tegenstanders vaak verrast.

Aydin - Verdediger/middenvelder, pakt gemakkelijker de bal af, verrast de tegenstander met leuke dribbelacties en is voor niemand bang.

Job - Verdediger, is meestal achterin te vinden en verrast de tegenstander door er altijd volop in te gaan. Pakt hierdoor goed ballen af van de tegenstander en durft hierbij ook zijn schouders goed te gebruiken.

Tristan - Keeper, is totaal niet bang voor de bal en houdt veel ballen tegen. Hij gaat helemaal op in zijn keepersrol wat erg mooi is om te zien. Ook mentaal maakt hij het de tegenstanders lastig met gebaren zoals keepers dat doen.

Gillian - Middenvelder, ze vecht voor de bal en pakt goed ballen af. Het lijkt wel alsof ze elke week weer nieuwe trucjes uit haar mouw schudt wat leuk is om te zien. Ze is niet bang voor de tegenstander en gaat de confrontatie goed aan in het veld.

Jayden - Verdediger, speelt goed de bal over, bewaakt het ford achterin en houdt gevaarlijke ballen tegen. Wil de tegenstander nog weleens verrassen met een leuke dribbelactie.

Er zijn nog geen reacties geplaatst
login of registreer om een reactie te plaatsen

Sportpark 't Meijerink, Meijerinkpad 1, 7207 ED Zutphen.t.0575-524376,0575-529925