blok-oranje-rood

FC Zutphen gaat op bezoek bij Bennekom

blok-oranje-rood

FC Zutphen gaat zaterdag 8 oktober op bezoek bij Bennekom, een gerenommeerde ploeg in het zaterdagvoetbal. Bennekom degradeerde afgelopen seizoen uit de Hoofdklasse, en had een slechte start van de competitie met 2 nederlagen. Daarna werden echter 3 overwinningen geboekt, waarna de ploeg nu net als FC Zutphen 9 punten heeft verzameld, echter wel met een veel beter doelsaldo. De ploeg van topscorer Kevin Sissing, versloeg afgelopen zaterdag het thuis sterke KHC overtuigend met 3-0, en wil zich zo snel mogelijk met de strijd om het kampioenschap bemoeien. Daartoe moet er eerst van FC Zutphen gewonnen worden. Daarom zullen de Zutphenaren geconfronteerd worden met een tegenstander die direct vanaf het begin de aanval zal zoeken. Bij Bennekom speelt oud FC Zutphen speler Cas Mulder, die vorig jaar door brak in de hoofdmacht van FC Zutphen en daar een aantal prima wedstrijden speelde.

FC Zutphen neemt na de 4-2 thuis overwinning op de Esch de gedeelde 4e tot en met 8e positie in. Door puntenverlies van de beide koplopers is de ranglijst in elkaar geschoven, en bleken het sterke Berkum en SVZW niet onaantastbaar te zijn.
Wat echter belangrijker is, is het feit dat FC Zutphen na 5 wedstrijden 5 punten boven de 11e positie staat. Deze positie betekent dat nacompetitie gespeeld moet worden. Het seizoen duurt nog lang, maar dat gat is in ieder geval voorlopig geslagen.
Wil FC Zutphen een kans maken tegen Bennekom, dan zal er vanaf het eerste begin goed en geconcentreerd verdedigd moeten worden tegen deze sterke tegenstander. Dat betekent ook dat op het middenveld de slag gewonnen moet worden, en er, niet alleen aanvallend, maar ook verdedigend, weer een topprestatie geleverd moet worden. Er zal dus voor een optimale teamprestatie gezorgd moeten worden, om een kans te maken tegen dit sterke elftal.

Mooi is het om te zien, dat niet alleen de individuele kwaliteiten van een aantal spelers de doorslag gaven, maar het team zich afgelopen zaterdag in de 2e helft uitstekend herpakte, en dat de overwinning na afloop uitgebreid met elkaar werd gevierd.
Zo zal er tegen Bennekom 90 minuten lang deze prestatie geleverd moeten worden.
Er zullen in deze competitie ongetwijfeld wat fysieke problemen optreden. Maar zo langzamerhand zullen er ook weer spelers kunnen aansluiten die herstellende zijn zoals Lars Rotman, Floris Egbers en Jelle Macare. Dat is hard nodig omdat er de komende tijd ongetwijfeld blessures en schorsingen zullen volgen.

Zaterdag begint de wedstrijd om 15.00 uur op sportpark de Eikelhof in Bennekom, en FC Zutphen zal ongetwijfeld vergezeld gaan van een flinke supporters schare. Een punt mee pakken tegen deze tegenstander zou een prima prestatie zijn.
Het 2e elftal boekte afgelopen zaterdag een zeer nuttige 2-1 overwinning tegen ESA uit Arnhem. In dit elftal spelen een aantal jongens die zich te zijner tijd kunnen aandienen voor het 1e elftal. Het team pakte door deze overwinning een positie in de middenmoot. Komende zaterdag gaat men op bezoek bij SKV in Wageningen. SKV heeft 3 punten meer dan FC Zutphen, dus bij een overwinning kunnen de Zutphenaren aansluitingen krijgen bij de subtop. Ook een belangrijke wedstrijd dus.

Beide teams van FC Zutphen wordt veel succes gewenst voor komende zaterdag.

GJN

Vind ik leuk 0