blok-oranje-rood

Ondanks nederlaag positieve gevoelens voor de MO15-2

blok-oranje-rood

Op een paar dagen na precies 2 jaar geleden schreef ik een verslag over de wedstrijd Sp. Neede MO13-1 tegen Fc Zutphen MO13-2. Ik zou het me nu heel makkelijk kunnen maken door het verslag van toen te kopiëren en alleen een paar cijfertjes te veranderen. Net als toen beschikt Neede over een mooi complex, gezellige kantine, leuke gezellige trainers en hele sportieve meiden. Ook toen bleven de punten helaas in Neede.

[gap]

Needense gevulde koek

Af en toe leveren de geschreven verslagjes zelfs iets op. Eén van de Needse (of Needense?) trainers herkende ondergetekende en verwees nog naar het verslag van toen. Hij beloofde de trainers in de rust iets lekkers voor bij de koffie. Naast Borculoos bronwater heeft een verslagje ons nu de befaamde Needse gevulde koek opgeleverd.

Avondwedstrijd gewenst

Onze meiden hadden op de training al wel eens aangegeven dat ze graag eens een keer een avondwedstrijd wilden spelen. Vandaag was de dag. De wedstrijd begon om 16:15 en de lampen waren al snel nodig. Officieel was het geen avond, maar zo voelde het wel. Zo, weer iets van de bucketlist gestreept.

TikTok

Fc Zutphen heeft een stagiaire bij het social media team genaamd Esmee. Ze zocht daarom wat meiden met wie ze het Fc Zutphen TikTok account nieuw leven kon inblazen. De meiden van de MO15-2 zijn nooit te beroerd om te helpen en enkele meiden hadden daarom wat huiswerk meegekregen. Voor de wedstrijd in de kleedkamer moest er daarom nog even wat gefilmd worden. We zijn benieuwd naar het resultaat.

Kunstgras

We mochten onze warming-up op een panna veldje doen, voordat we onze wedstrijd op het kunstgras van het hoofdveld zouden spelen. De enkels van Nina zijn het er niet mee eens, maar we hebben onze beste wedstrijden op kunstgras gespeeld. Lochem uit en ook vandaag ging het weer erg goed op kunstgras. Ik ga er dus ook vanuit dat we vanaf heden al onze thuiswedstrijden op het hoofdveld spelen.

Systeem

De afgelopen weken was het voetbal niet altijd even goed en er was daarom besloten af te stappen van het bekende 4-4-2 systeem en over te stappen naar 4-3-3. Het werd daardoor iets minder druk op het middenveld en de rolverdeling werd iets duidelijker, doordat iedereen een vaste positie had.

Pijntjes

Ondanks dat Floor vanwege haar voetblessure niet kon spelen was ze er wel gewoon bij. Dat is top.
Naast Floor hadden we nog twee spelers met wat pijntjes. Imke had vorige week haar vingers geblesseerd, voor een keeper enigszins lastig, maar ze zou koste wat het kost keepen. Van die blessure was tijdens de wedstrijd niks te merken trouwens. Met gevaar voor eigen leven gooide ze zich soms voor de bal. Ze bleef nog een keer liggen na een actie, maar er is niks dat Sabine niet met een knuffel of troostende woorden kan verhelpen.
Naast Imke had ook Maura wat pijntjes. Maura doet naast voetballen ook op hoog niveau turnen. Ze was met turnen gevallen en had last van haar ribben. Ook zij wilde perse voetballen. Mooi die vastberadenheid bij die meiden. Na een duel moest ze er nog heel even af met pijn, maar ze kon even later alweer de wedstrijd voortzetten.

Sp. Neede MO15-1 vs Fc Zutphen MO15-2

We begonnen de wedstrijd goed en waren al twee keer dichtbij een goal, maar de bal belande telkens op de paal. Neede was erg efficiënt vandaag en wist hun eerste kans wel om te zetten in een goal.
Zoals de meesten van jullie inmiddels weten, kan Sophie redelijk hard lopen. Met afronden had ze altijd nog wat moeite. Het was inmiddels wel een dingetje geworden. Of het de afrondtraining was of iets anders, we zullen het nooit weten. Feit is wel dat dit trauma na vandaag tot het verleden hoort. Met een zuivere hattrick boog Sophie de achterstand om in een 1-3 voorsprong. Dit was ook de ruststand.
Neede bleek over een paar hele snelle en handige spitsen te beschikken. Ondanks dat onze verdediging en keeper veel tegenhielden, konden ze niet voorkomen dat Neede gelijk maakte. Er zat nog één ongelukkige eigen goal bij, maar dat kan gebeuren. Je ziet het zelfs op profvoetbal niveau gebeuren, oftewel…de meiden zijn net zo goed als die profs.
Het werd voor de neutrale toeschouwer nog een erg leuke wedstrijd, maar de trainers en rij-ouders zijn weer een paar jaar ouder geworden. Spannend was het.
Na een assist van Mila wist Danisha vanaf afstand te scoren en stonden we weer voor. Neede had vervolgens weer een goede fase en wist 3 keer te scoren. In de laatste minuut konden we nog 1 keer scoren. Na een mooie één-twee tussen Danisha en Mila wist Mila uiteindelijk nog te scoren. Zo werd de eindstand 6-5 in het voordeel van Neede.
Ondanks de nipte nederlaag, die misschien wel een gelijkspel had moeten zijn, liepen de meiden met opgeheven hoofd het veld af. Iedereen was het er over eens dat het een mooie en goede wedstrijd was.
Lag het aan het kunstgras, het systeem, de speeltijd, het positief juichen van de meegereisde rij-ouders, de sportieve tegenstander of het vooruitzicht op McDonalds? Misschien dat alles samen? We zullen het nooit zeker weten. Het was in ieder geval één van onze beste wedstrijden.

Zoals gezegd werd dit voetbalavontuur afgesloten met een bezoekje aan de McDonalds.
Het is te hopen dat dit niet onze laatste wedstrijd van dit kalenderjaar is geweest. Mocht dat wel zo zijn, was dit een waardige afsluiting.

Met of zonder competitie, we blijven sowieso voetballen.

Een trainer 

Vind ik leuk 0