blok-oranje-rood

Wedstrijdverslag MO13-2, “Sportiviteit wint altijd…zelfs als je verliest”

blok-oranje-rood

Sp. Neede MO13-1 – FC Zutphen MO13-2: 5-2

Wat zijn we verwend de afgelopen zaterdagen. Nog niet eerder moesten we zo vroeg aanwezig zijn als vandaag. Om 08:30 te kunnen voetballen in Neede moesten we om 07:15 verzamelen. Voor sommigen was dit duidelijk te vroeg. We houden natuurlijk niet bij hoeveel te laat de laatste was (het was 7 minuten en 12 seconden). Begeleid door een mooie zonsopkomst reden we op ons doel af, namelijk 3 punten uit Neede meenemen. Soms moeten doelen gaandeweg bijgesteld worden.

Sportclub Neede beschikt over een mooi complex, gezellige kantine, een paar toffe trainers en een groep sportieve meiden. Het enige wat dit meidenteam niet had waren punten. Nu zijn wij, als leukste, sociaalste, sportiefste en meest bescheiden Fc Zutphen MO13-2 team zijnde, natuurlijk nooit te beroerd om de minder bedeelden te helpen. Laten we zeggen, een vervroegde Kerstgedachte. Daarom werd besloten dat we de 3 punten toch maar in Neede zouden laten.

In goed overleg besloten we 9 tegen 9 te spelen. Hoe minder zeurende meiden langs de kant hoe beter….”mag ik er al in?” Het was duidelijk dat we niet meer gewend waren om zelf te voetballen. Met al die sterke tegenstanders was het de laatste tijd vooral tegenhouden. Neede kwam al snel op voorsprong. Het was maar goed dat we hadden afgesproken om aan een time-out te doen, want na de time-out begon het ineens te draaien. Eerst wist Danisha het net te vinden en vervolgens Lynn H. en toen stonden we ineens voor. We gingen uiteindelijk de rust in met een 2-2 stand.

Het praatje in de rust was duidelijk, motiverend, verhelderend en vooral niet te lang. Wat kon er in de tweede helft nog mis gaan?

Het werd uiteindelijk 5-2 voor Neede. Het juichen van de Needense meiden, na het behalen van hun eerste punten, was mooi om te zien. Helaas betekende dit dat wij verloren hadden.

Vandaag een erg sportieve wedstrijd gezien. Bij een blessure aan onze kant kwamen zelfs enkele meiden van Neede even kijken en troosten, leuk om te zien.

We gingen zonder punten, maar met een positief gevoel terug naar Zutphen. We hadden die sportieve meiden gewoon even aan hun eerste punten geholpen. Dat dit niet geheel vrijwillig was is dan maar bijzaak.

Woensdag een oefenwedstrijd tegen onze eigen MO13-1 en dan zaterdag onze laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen DEO. Makkie!

Tot woensdag.

Een trainer

Vind ik leuk 0