blok-oranje-rood

“Het afscheid” FC Zutphen MO13-2 – DEO MO13-1, 0-7

blok-oranje-rood

Als verslagjesschrijver, van het leukste MO13-2 team van Fc Zutphen, heb je soms van die dagen dat je denkt….”wat moet ik nou over deze wedstrijd schrijven?” Ik kan je zeggen, vandaag is niet zo’n dag. Hierbij wil ik me ook alvast verontschuldigen, het verslag is namelijk iets langer geworden dan normaal. Er is nu eenmaal veel te veel om te vertellen.

Vandaag stond een beetje in teken van het afscheid. Afscheid van een half veld. Op het moment dat kleine meisjes groot worden, moet een klein veld ook ingewisseld worden voor een groot veld.

Afgelopen woensdag hebben wij een oefenwedstrijd gespeeld tegen onze eigen MO13-1 … op een heel veld dus. De MO13-1 staat op een verdienstelijke middenmoot positie in hun huidige competitie. N.a.v. deze wedstrijd wilden we kijken of onze meiden al klaar waren om de overstap te maken naar een heel veld. Wat we te zien kregen oversteeg onze wildste verwachtingen. Er werd zowaar overgespeeld en (meestal) werden posities gehouden.

In de rust stond het gewoon 1-1. In de tweede helft begon de conditie mee te spelen. We hadden er bewust voor gekozen om zoveel mogelijk eigen meiden te laten spelen en op één na hebben ze dus allemaal een hele wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk werd het 4-1 voor de MO13-1.

De uitsluitend positieve geluiden, van zowel trainers, ouders en natuurlijk meiden, heeft ons doen besluiten om de stap te gaan maken naar de 11 tegen 11 competitie na de winterstop. We hadden de oefenwedstrijd van zaterdag nog even willen afwachten, maar i.v.m. inschrijven moest de beslissing eerder gemaakt worden.

We hebben dus met z’n allen even gezwaaid naar het halve veld. Ook voetballend werd er vandaag op een waardige manier afscheid genomen.

We mochten vandaag voetballen tegen de kersverse kampioen in onze competitie, DEO uit Borculo. Voor de wedstrijd werden we door DEO uitgenodigd op de middenstip voor een hele leuke ludieke actie. In het wedstrijdverslag van de uitwedstrijd tegen DEO, genaamd “De Borculose bronnen”, heb ik uitgelegd hoe het komt dat de meiden van DEO zo groot zijn. Er zit daar namelijk iets in het water.

Het verslag ging ook rond op de Facebook pagina van DEO en zij hebben daar op een hele grappige manier op gereageerd. Wat denk je dat ons overhandigd werd….twee flessen Borculo’s bronwater.

Ik kan je zeggen, het werkt echt. Na één fles ben ik al flink gegroeid….het zou natuurlijk ook kunnen komen door al dat chocola dat ik in mijn schoen vond. DEO….chapeau.

Het was alsof de meiden vandaag op een waardige manier afscheid wilden nemen. Er werd vandaag namelijk erg goed gevoetbald. Dankzij gelegenheids scheidsrechter Willem, die toestemming kreeg van zijn dochter om te fluiten, konden we vandaag weer een potje voetballen. Als je weet dat we uit bij DEO 14-1 verloren hebben, is een 0-2 stand bij rust een erg goed resultaat. We hadden zelfs nog enkele kansjes.

De eerste helft werd nog even onderbroken doordat een mascotte besloot om mee te willen doen. Gelukkig kon die snel gevangen worden en weer teruggehangen worden in de goal.

In de rust kregen alle meiden de vertrouwde stroopwafel. Zelfs bij afwezigheid denkt Aukje aan ons.

Wat ook nog genoemd moet worden. De meiden gingen in de rust met zijn allen spontaan op hun knieën. Niet om de Goden te verzoeken om de overwinning binnen te slepen, maar om Terra zover te krijgen dat ze ook de 2e helft wilde keepen. Gelukkig voor ons wilde ze dat wel. Terra bedankt.

De wedstrijd eindigde in 0-7. Na het vriendschappelijke handje voor de tegenstander en een groepsfoto, liepen we voor het laatst van een half veld af.

In de kleedkamer aangekomen wachtte ons een verrassing. Iedereen vond een cadeautje met gedicht in de schoen. Schijnbaar vond Sinterklaas dat we lief genoeg waren geweest. Zelfs de trainers vonden iets in de schoen, waardoor ik me wel afvraag hoe hoog Sint de lat heeft gelegd om voor ‘lief’ te worden aangezien. Het gedicht dat er bij zat ging als volgt:

Lieve meiden van de mo13-2,

Piet zei tegen mij hey Sint, die meiden van Fc Zutphen moet je kort voor de wedstrijd niet storen.

Dan doen ze hun Yel die kun je al van ver horen.

Meiden wat gaan jullie er elke week tegenaan.

Jullie laten je niet uit het veld slaan.

Keer op keer zetten jullie alles op alles en houden jullie moed.

En wat doen jullie het als team super goed!

Dit is een beloning waard.

En hebben wij wat centjes gespaard.

Betaald voetbal is niet alleen voor de grote clubs, maar nu ook bij Fc Zutphen een feit.

Blijf knokken en heb plezier met elkaar, dan krijgt Sint van deze eerste betaling vast geen spijt.

Lieve trotse groetjes,

Sint en zijn pieten!

En zo werd Fc Zutphen MO13-2 het eerste betaalde team binnen de vereniging. Wel met chocolade geld, maar dat is een klein detail. Laat dat dus een les zijn voor iedereen die droomt over betaald voetbal spelen. Het enige dat je hoeft te doen is … lief zijn.

Dat heeft Sinterklaas goed geregeld. Dank u Sinterklaasje!

Volgende week spelen we op een heel veld een oefenwedstrijd tegen Eerbeekse Boys MO13-2. Ik heb er al zin in. Jullie ook?

Een trainer

Vind ik leuk 0