FC Zutphen op bezoek bij Sportclub Eefde voor belangrijke derby

Foto: Hans ten Brinke

Op zaterdag 14 mei speelt FC Zutphen op Sportpark de Wolzak de belangrijke derby tegen Sportclub Eefde. De wedstrijd begint om 14.30 uur. FC Zutphen strijdt volop om het kampioenschap. De gastheren uit Eefde zijn in theorie nog niet veilig, maar gezien de kwaliteiten van het team moet dat ze gaan lukken. Een derby heeft altijd wat extra’s. Wie herinnert zich de wedstrijd van 2 seizoenen geleden waarbij FC Zutphen voor rust kansloos werd weggespeeld en met 3-0 achterkwam? Na het inbrengen van de mentaal sterke Niek Bakkerweerd werd het nog 3-2, maar de Zutphenaren verloren 3 kostbare punten.

[ux_image id=”29518″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Er is altijd strijd in Eefde

JVC Cuijk verloor dit seizoen 2 punten in Eefde en afgelopen dinsdag had ESA Rijkerswoerd de grootste moeite om 3 punten te pakken. Uiteindelijk werd het 4-5, nadat Eefde de gehele 2e helft met 10 man speelde, vanwege een rode kaart. FC Zutphen is dus gewaarschuwd en zal volop de strijd moeten aangaan. Het zal een hele andere wedstrijd worden dan de thuiswedstrijd die door FC Zutphen met 6-0 werd gewonnen. Deze grote overwinning kwam overigens pas in de 2e helft tot stand.

FC Zutphen is gewend strijd te leveren

De afgelopen wedstrijden heeft FC Zutphen te maken gehad met tegenstanders die zwaar op de verdediging leunden. Bij Sportclub Eefde is het de vraag of men dat doet. FC Zutphen zal daarom vanaf de aftrap geconcentreerd en alert moeten zijn, omdat we spelen tegen een slimme ploeg, die zich zeker niet gemakkelijk gewonnen geeft. FC Zutphen is gewend om onder druk te spelen. De ploeg is strijdvaardig en volwassen geworden.

Een zo goed als fitte selectie

FC Zutphen kan beschikken over een zo goed als fitte selectie, met uitzondering van enkele langdurig geblesseerden. En dat is erg belangrijk nu de competitie haar ontknoping nadert. FC Zutphen heeft nog steeds 1 punt voorsprong op VV Dieren, dat een uitwedstrijd heeft bij Uni VV. En 4 punten op JVC Cuijk dat thuis speelt tegen Eerbeekse Boys. ESA staat op 6 punten en is de ongeslagen koploper in de 3e periode. Zij spelen thuis tegen DVOV. Met nog 4 wedstrijden te gaan zullen al deze 4 ploegen moeten winnen om in de race te blijven voor het kampioenschap en de winst in de 3e periode.

Ook beslissingen op Sportpark ’t Meijerink

Behalve de wedstrijd in Eefde vinden er ook op onze thuisbasis belangrijke wedstrijden plaats. Het 2e elftal speelt om 13.00 uur tegen FC Dinxperlo. Het vroegere 1e elftal van DZSV, dat voor de fusie op zaterdag speelde, kan bij winst kampioen worden. De O23 speelt om 12.30 uur thuis tegen PH uit Almelo en de JO19-1 om 15.00 uur thuis tegen Schalkhaar. Maar de middag wordt om 12.00 uur geopend met het treffen tussen de MO19-1 tegen Sportclub Lochem. Trainer Brent Rossel roept iedereen op om te komen kijken. Want bij winst zijn de dames niet meer in te halen voor de strijd om het kampioenschap. We wensen alle ploegen veel sportief spelplezier toe!

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 1

Artikel delen