FC Zutphen walst met 6-0 over Sportclub Eefde heen

FC Zutphen is de competitie uitstekend begonnen door de streekderby tegen Sportclub Eefde met 6-0 te winnen. Daar zag het in het 1e half uur niet naar uit vanwege het feit dat de Zutphenaren te slordig speelden en Eefde prima partij bood.

[ux_image id=”24960″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Prachtige openingstreffer

Maar nadat Lucas Hengstenberg met een prachtig doelpunt in de 38e minuut de score opende en Benjamin Roters 5 minuten later aan het eind van de prima aanval stond, was het hek van de dam en liep FC Zutphen na de rust uit tot 6-0.

Prima debuut

Een mooi debuut voor trainer Mark Horsman en spits Benjamin Roters. De uitslag was des te meer knap omdat FC Zutphen veel basisspelers moest missen wegens blessures, en daar kwam bij dat ook Floris de Boer na 25 minuten met hamstring klachten moest uitvallen. Een dik compliment voor de nieuwe trainer met zijn technische staf. Dat gold ook voor de hard werkende Benjamin Roters die debuteerde met een mooie hattrick.

Veel kansen in het 1e half uur

Door de vele wisselingen had FC Zutphen moeite om de juiste balans te vinden. De passing bij de Zutphenaren was zuiverder wat resulteerde in goede mogelijkheden voor Benjamin Roters en Floris de Boer en man of the match Luuk Meijer. Ook de snelle Zidane el Hadouchi wist het net niet te vinden. Maar ook aan de andere kant waren er mogelijkheden voor Jorn Braakhekke.

Sterk spel Lucas Hengstenberg

Lucas Hengstenberg bekroonde zijn sterke spel met de openingstreffer. Vanaf links schoot hij de bal diagonaal in de kruising. Daarna viel de 2e goal uit de combinatie Lucas Hengstenberg, Zidane el Hadouchi en Benjamin Roters.

FC Zutphen zet het sterk spel door na de rust

Met een prachtige schuiver zorgde Luuk Meijer in de 46e minuut voor de 3-0. En 4 minuten later was het Benjamin Roters die de 4-0 scoorde uit een mooie dieptepass. FC Zutphen bleef in deze fase goede mogelijkheden missen, en Eefde probeerde de schade te beperken. Na een aantal wissels zorgde Sem Veeger in de 79e minuut voor de 5-0 en bekroonde Benjamin Roters in de 82e minuut zijn sterke wedstrijd met een hattrick.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Koen Hulleman, Hidde Ruessink, Hidde van Kalker, Lucas Hengstenberg (65. Teun Isselman), David te Slaa, Floris de Boer (25. Hugo Groters), Mido Blok (75. Sem Veeger), Luuk Meijer, Benjamin Roters, Zidane El Hadouchi.