blok-oranje-rood

FC Zutphen op bezoek bij AVW ’66 in Westervoort

blok-oranje-rood

FC Zutphen gaat zaterdag 4 maart op bezoek bij AVW in Westervoort, een ploeg die lange tijd ongeslagen is. De wedstrijd, die om 14.30 uur begint, zal daarom een pittige strijd worden voor de Zutphenaren. De thuiswedstrijd eindigde, enige maanden geleden, in een 1-1 gelijkspel. AVW toonde aan over een technisch vaardig team te beschikken.

Grote voorsprong FC Zutphen

Door de goede resultaten in de afgelopen periode en doordat de onderlinge krachtsverschillen in deze competitie niet zo groot zijn, verdedigt FC Zutphen een grote voorsprong in de stand. Maar dat is nog geen garantie voor een goed eindresultaat. Er volgen de komende weken zware wedstrijden. Behalve deze wedstrijd, volgt op 11 maart de derby thuis tegen het goed in vorm zijnde Be Quick en een week later de uitwedstrijd tegen SV Twello.

Enkele weken vrijaf

FC Zutphen heeft een tweetal weken geen competitie verplichtingen gehad. Voordeel daarvan is dat de spelers met blessures konden revalideren. Daarnaast hebben een aantal spelers wedstrijdritme kunnen behouden door in de O23 selectie te spelen voor de Hanze Cup. Hierin doet men nog volop mee voor de eindoverwinning.

Beslissende maanden

Door de versterkte degradatie breken er beslissende maanden aan. Daarnaast vindt de strijd om de bovenste plaatsen plaats, met als inzet het algeheel kampioenschap en directe promotie, alsmede het periodekampioenschap. Daarbij zijn de 2e tot en met de 4e positie, maar ook de strijd om de 2e periode van belang. Nagenoeg alle ploegen hebben dus belang bij het resultaat.

Veel publiek

FC Zutphen bezit een trouwe supportersgroep. Die zal de club zeker ook in de komende wedstrijden begeleiden. Daarnaast zal er ook vanuit de andere clubs veel belangstelling zijn, nu de ontknoping van de competitie nadert. Er zal dan ook op de diverse velden veel sfeer en spanning zijn. We wensen alle betrokkenen een sportieve strijd toe.

Gerjan Nijland

Vind ik leuk 2