blok-oranje-rood

FC Zutphen gaat als koploper op bezoek bij Sportclub Teuge

blok-oranje-rood

Zaterdag 6 november speelt FC Zutphen om 15.00 uur de uitwedstrijd in Teuge tegen de plaatselijke Sportclub. In Sportclub Teuge treft FC Zutphen een onbekende tegenstander. Niet eerder speelde FC Zutphen in deze eeuw tegen deze tegenstander.

[ux_image id=”25991″ image_size=”original” caption=”true”]

[gap]

Veel clubspelers

Sportclub Teuge neemt momenteel de 8e positie in op de ranglijst en behaalde 2 overwinningen, 2 gelijke spelen en 2 verliespartijen. Afgelopen zaterdag wonnen ze knap met 0-4 bij SV Waalstad uit Nijmegen. Het team van Teuge bestaat voornamelijk uit echte clubspelers met uitzondering van een enkele speler met ervaring op hoog niveau bij ploegen als Voorwaarts Twello en CSV Apeldoorn.

Bekende trainer

Voor de trainer van Sportclub Teuge, Hans uit den Bogaard, is FC Zutphen geen onbekende tegenstander. In de afgelopen 3 seizoenen trainde hij Eerbeekse Boys en ontmoette hij FC Zutphen in de competitie van 2019/2020. Deze wedstrijd leverde een grote 9-0 overwinning op voor FC Zutphen. Een gewaarschuwd man telt voor twee. Hij zal dan ook zeker een passend strijdplan klaar hebben.

Strijd om de 1e periode

FC Zutphen doet na de 3-0 winst op vv Oeken nog steeds goed mee in de strijd om de 1e periode. Het won alle wedstrijden en leed dus nog geen puntverlies. Dit geldt echter ook voor JVC Cuijk. Maar deze concurrent speelde door omstandigheden 2 wedstrijden minder. Punten blijven pakken is voor de FC Zutphen dan ook het devies.

Verzorgd voetbal

Ondanks de inzet van veel jonge spelers, door blessures van basisspelers, draait het team gewoon goed. Er wordt goed gecombineerd en het voetbal oogt verzorgd. Vooralsnog complimenten aan trainer Mark Horsman en zijn team. Inmiddels zijn Niek Bakkerweerd, Jelle Macaré en Jesse de Vries weer terug van blessures. Hopelijk kan topscorer Benjamin Roters binnenkort ook weer aansluiten.

Geen onderschatting

FC Zutphen zal Sportclub Teuge zeker niet onderschatten. Een 4-0 overwinning bij SV Waalstad geeft aan dat het een ploeg is met potentie. We kijken uit naar een aantrekkelijke pot voetbal op Sportpark de Dulmer, onder de rook van Vliegveld Teuge.

René Bickes

Vind ik leuk 0