blok-oranje-rood

FC Zutphen en Be Quick spelen tegen elkaar in stadsderby

blok-oranje-rood

Zaterdag 11 maart staat de stadsderby FC Zutphen tegen Be Quick Zutphen op het programma. De wedstrijd op Sportpark ’t Meijerink begint om 15.00 uur. FC Zutphen is koploper in de 3e klasse E, maar Be Quick is een runner up na een uitstekende serie wedstrijden zonder puntverlies.

Twee goed voetballende teams

Het belooft daarom zaterdagmiddag een aantrekkelijke wedstrijd te worden. Vooral omdat beide teams goed en aantrekkelijk voetbal spelen. FC Zutphen is tot nu toe de onbetwiste koploper en nog steeds ongeslagen. Maar de druk wordt met de week groter. Be Quick staat inmiddels op een veilige positie. Maar het team is tot veel meer in staat en zal voor een periodetitel gaan. Men is nog zonder puntverlies in de 2e periode.

Be Quick heeft wat goed te maken

De afgelopen maanden speelden beide ploegen 2 keer tegen elkaar op het Zuiderpark, de thuishaven van Be Quick; voor de beker en voor de competitie. Beide keren won FC Zutphen met 2-0 in een duel waarin de onderlinge krachtsverschillen niet groot waren. Be Quick heeft dus wat goed te maken. En de mannen uit het Zuiderpark zijn in vorm. Afgelopen weken klopte men alle tegenstanders, ook ploegen die hoog op de ranglijst staan. En dat gebeurde soms met grote cijfers.

FC Zutphen verdedigt koppositie en ongeslagen status

FC Zutphen boekte afgelopen zaterdag een belangrijke 3-4 uit overwinning bij AVW in Westervoort en heeft een ruime voorsprong opgebouwd op de achtervolgers. Er zijn echter nog 10 wedstrijden te spelen en er zal jacht gemaakt worden op de koploper. Het spel, afgelopen zaterdag, was niet optimaal, maar het eindresultaat vergoedt. En met een fanatiek thuispubliek achter zich, zal de ploeg er tegen Be Quick vol voor gaan.

Wedstrijd op veld 2

Op dit moment wordt er een nieuw kunstgrasveld aangelegd op het hoofdveld van FC Zutphen. Om die reden wordt de stadsderby gespeeld op veld 2.

Veel activiteiten op Sportpark ’t Meijerink

Naast de vele jeugdwedstrijden die plaatsvinden, speelt het O23 team om 10.30 uur tegen SC Wald uit Oostenrijk. Deze club uit het Zillertal, een prachtig vakantiegebied, is te gast bij FC Zutphen. Zij stellen in de zomer hun accommodatie beschikbaar voor het trainingskamp van FC Zutphen. Het 2e elftal speelt om 12.30 uur de regio derby tegen VV Dieren. En de gehele dag en avond heeft de activiteitencommissie een aantrekkelijk programma gemaakt onder de titel: Jetzt Geht’s Loooos. Al met al de moeite waard om een bezoek te brengen aan ’t Meijerink.

Vind ik leuk 3