FC Zutphen pakt 3 belangrijke punten in Westervoort tegen AVW ’66

FC Zutphen heeft afgelopen zaterdag een belangrijke 3-4 overwinning behaald, op weg naar het kampioenschap. Tegen het goed voetballende AVW werd het uiteindelijk een benauwde 3-4 overwinning. FC Zutphen bracht zichzelf in de problemen door tegen 10 man nog 2 doelpunten tegen te krijgen.

Vrije trappen Timon Kuiper belangrijk wapen

FC Zutphen voetbalde een zeer matig eerste half uur, waarbij het met 1-0 achterkwam. Maar in de 32e minuut bracht Timon Kuiper met een uitstekend genomen vrije trap, waarmee hij doelman Joep Smulders kansloos liet, de ommekeer in de wedstrijd. En dat was niet de eerste keer dat Timon Kuiper op deze wijze scoorde. Daarnaast benutte hij vlak voor rust een strafschop, waardoor hij FC Zutphen onverwacht op een 1-2 voorsprong zette.

AVW begint sterk met goed spel over de vleugels

AVW begon goed aan de wedstrijd, met name ook door het af en toe slordige spel van de Zutphenaren, waarbij er veel te veel gelopen werd met de bal, wat vaak tot balverlies leidde. Een prima actie van de sterk spelende Levi Weijman werd nog tot corner verwerkt. Maar in de 10e minuut was het raak voor de gastheren. Een slecht weg gewerkte bal kwam voor de voeten van Mike Teeuw die zich deze kans niet liet ontnemen. Met een mooi geplaatst schot zorgde hij voor de 1-0.

Sterk spelende David te Slaa

FC Zutphen had het aan zijn sterk spelende aanvoerder te danken, dat men langzamerhand grip kreeg op de wedstrijd. Een schot van Zidane el Hadouchi ging over het doel na een goede pass van Sandro Bruil. Maar in de 32e minuut werd Michalis Spiridakis onderuit gehaald wat een vrije trap opleverde 20 meter vanaf het doel. Timon Kuiper schoot de iets getoucheerde bal onberispelijk raak, 1-1.

Goede actie Jesse de Vries

In de 38e minuut was er een mooie dieptepass op Jesse de Vries. Hij klopte de goed spelende verdediger Damien Ax op snelheid, en deze wist niet anders te doen dan de snelle Zutphen spits ten val te brengen in de 16 meter. Timon Kuiper benutte de strafschop met een bal in de kruising, 1-2. Even later kreeg Mido Blok een goede mogelijkheid, maar hij schoot naast.

De wedstrijd binnen 10 minuten beslist

Na de rust viel de beslissing binnen 10 minuten. Jesse de Vries ging goed daar na moeizaam verdedigen van de gastheren en kopte de bal op Zidane el Hadouchi, die deze buitenkans prima verzilverde. Dat betekende de 1-3 in de 52e minuut. Drie minuten later moest AVW met 10 man verder. Mohamed Ettajiri kreeg zijn 2e gele kaart na een overtreding op Michalis Spiridakis.

AVW geeft niet op, maar FC Zutphen scoort

Het sierde de mannen uit Westervoort dat ze ervoor bleven gaan. Jordy Geilen zag zijn kopbal net naast gaan, na een goede aanval. Maar via een razendsnelle counter over links van Zidane el Hadouchi leek de wedstrijd helemaal beslist. De goed meegekomen Jesse de Vries rondde de voorzet uitstekend af. En dat betekende in de 78e minuut de 1-4.

Slotakkoord is voor AVW

Het harde werken van AVW werd beloond. In de 85e minuut was het Jordy Geilen die slecht uitverdedigen van FC Zutphen afstrafte. Hij schoot binnen na een strakke voorzet, 2-4. Vier minuten later was het 3-4 doordat invaller Roy Alexander Wittens een vrije trap strak in de kruising schoot. AVW probeerde met hoge ballen in de 16 meter de gelijkmaker te forceren. Doelman Joey Wolsink stopte een schot van Mike Teeuw. Maar FC Zutphen gaf de overwinning niet meer uit handen. Trainer Mark Horsman bracht in de 2e helft nog een drietal jeugdspelers binnen de lijnen, namelijk Siebe Beuker, Milan Klaver en de debuterende Tijmen Tegelaar. Ook deze jongens ervaren zo de kwaliteiten van een pittige tegenstander.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Hidde Ruessink, Kevin Ooms, David te Slaa, Hidde van Kalker, Timon Kuiper (75. Siebe Beuker), Michalis Spiridakis, Mido Blok, Jesse de Vries (80. Tijmen Tegelaar), Sandro Bruil, Zidane el Hadouchi (80. Milan Klaver)