Zware 4-0 nederlaag van FC Zutphen (zat.) bij Oranje Nassau in Almelo.

FC Zutphen heeft afgelopen zaterdag een zware en verdiende nederlaag geleden bij hekkensluiter Oranje Nassau in Almelo. FC Zutphen begon de wedstrijd met 5 spelers die afwezig waren vanwege blessures en ziekte. En dat gaf aan hoe kwetsbaar deze selectie is. Als daarbij geteld wordt de wisselvalligheid van een jonge ploeg, waardoor diverse spelers niet in de wedstrijd zaten, dan is het verhaal snel verteld. ON maakt daar slim gebruik van, en boekte na het goede resultaat van vorige week de eerste overwinning in deze competitie.

FC Zutphen begon de wedstrijd nog redelijk goed. Voorin debuteerde spits Tarkan Polat, en ook middenvelder Jan van der mark had voor het eerst een basis plaats. Een goed genomen cornerbal bracht de bal voor de voeten van Jort Bleumink. Doelman Thom te Riet was al verslagen, Maar de bal werd uitstekend door zijn medespeler van de lijn gekopt. FC Zutphen kreeg daarna nog wat kansen, maar ON nam na ongeveer 20 minuten het heft in handen.

Een goede kopbal van Ragnar Wolf belandde net naast het doel.
Maar in de 22e minuut viel de 1-0. Te slap verdedigen op het middenveld bracht de bal bij Mert Saricicek, en deze liet doelman Owen Rietman kansloos.

FC Zutphen trachtte wat terug te doen, maar verder dan een goed schot van David te Slaa die van de lijn werd gehaald, kwam men niet. ON gooide er echter een schep bij bovenop en merkte gaande weg de wedstrijd dat er meer te halen viel. Een goede actie van Saricicek bracht hem voor doelman Rietman, maar deze wist de bal nog net naast te tikken. Even later was er een prima kopbal van Ragnar Wolf die op de paal belandde.

ON was vooral over rechts levensgevaarlijk, en dat resulteerde in de 33e minuut in een strafschop. Khen Bakkerweerd bracht zijn tegenstander in de 16 meter ten val. De penalty werd benut door Emrah Velon, hoewel doelman Rietman er nog heel dichtbij zat. Daarna waren er nog goede mogelijkheden voor Ragnar Wolf en Patrick Ponsteen, namens ON, en aan Zutphense kant was het David te Slaa die net over schoot.

In de rust werd Nils Vos vervangen door jeugdspeler Sem Veeger, die hiermee zijn debuut maakte in het 1e elftal van FC Zutphen.
FC Zutphen begon opnieuw redelijk aan de wedstrijd. Jan van der Mark stevende alleen op doelman te Riet af, maar de doelman kwam als overwinnaar uit de strijd.

In de 59e minuut viel de definitieve beslissing. Opnieuw was het Mert Saricicek die na een snelle tegenaanval succesvol was, en de 3-0 op het scorebord bracht.
Daarna sleepte de wedstrijd zich naar het einde. ON hoefde niet meer en FC Zutphen kon geen vuist maken. Jan van der Mark werd vervangen door Joran van der Kamp en Hugo Groters verving Khen Bakkerweerd. Diep in blessuretijd maakte Matthijs Koetsier de 4-0 voor ON, wat de einstand betekende.

FC Zutphen zit na deze nederlaag opnieuw in de onderste regionen, en ON heeft de aansluiting gerealiseerd. Een slechte zaterdag voor de Zutphenaren. Komende zaterdag wacht de thuis wedstrijd tegen Hulzense boys.

Opstelling FC Zutphen: Owen Rietman, Nils Vos ( 46. Sem Veeger), Hidde Ruessink, Jort Bleumink, Khen Bakkerweerd ( 78. Hugo Groters), David te Slaa, Jan van der Mark ( 65. Joran van der Kamp), Luuk Meijer, Rik Vlutters, Tarkan Polat, Jesse de Vries.