Zwaar bevochten 1-2 zege van FC Zutphen (zat.) bij SVI in Zwolle.

FC Zutphen heeft afgelopen zaterdag een knappe en belangrijke 1-2 overwinning behaald bij SVI in Zwolle. Het was een zwaar bevochten zege. De beste man bij FC Zutphen was de jonge doelman Owen Rietman die een aantal knappe reddingen verrichtte, en ook af en toe het geluk aan zijn zijde had. Op grond van de 2e helft was de overwinning niet onverdiend, omdat de verdediging van FC Zutphen weinig kansen weg gaf. Verder dan een afgekeurd doelpunt uit een kopbal van Faisel el Ataoui kwamen de Zwollenaren niet.

FC Zutphen neemt na deze zege de 6e positie op de ranglijst in. Een belangrijke overwinning omdat komende zaterdag de zware uitwedstrijd tegen WVF wacht.

In de beginfase van de wedstrijd was FC Zutphen de bovenliggende ploeg. Jesse de Vries had pech dat een goede actie waarbij hij in de 16 meter onderuit getrokken werd, geen strafschop op leverde. FC Zutphen had daarna de handen vol aan de snelle spitsen van SVI, die in de aantrekkelijke 1e helft continu voor dreiging zorgden.

Nico Veldman kreeg in de beginfase een enorme kans, maar hij schoot over.

Aan de andere kant was het Luuk Meijer die over schoot na een snel uitgevoerde aanval via Jelle Macare.

Daarna waren er goede mogelijkheden voor Timo ter Haar en Faisel el Ataoui, maar zij vonden doelman Rietman op hun weg.

Aan de andere kant was er een mooie aanval via Gabi Maduro die Jesse de Vries in stelling bracht, maar deze schoot te zacht in.

Even later was er een prachtige actie van Youp Kok maar zijn inzet werd door Owen Rietman tot corner getikt.

SVI had in deze fase pech. Een bal van Nico Veldman belandde op de lat en Owen Rietman greep uitstekend in nadat Youp Kok alleen voor hem op dook.

In de 35e minuut was het echter FC Zutphen dat scoorde.

Een prima genomen vrije trap van Luuk Meijer werd door de inkomende Jelle Macare voortreffelijk binnen getrapt, 0-1.

SVI trachtte nog voor de rust op gelijke hoogte te komen. De verdediging van FC Zutphen zag er in deze fase een aantal keren niet goed uit.

De Zwollenaren hadden opnieuw pech dat een schot op de paal belandde in een kluwen van spelers. Owen Rietman verrichtte een voortreffelijke redding na een goed genomen vrije trap. In de daaropvolgende corner belandde de bal net over het doel.

In de blessuretijd van de 1e helft, namelijk de 46e minuut, viel toch nog de op dat moment verdiende 1-1.

Geklungel bij FC Zutphen achterin bracht de bal voor de voeten van Nico Veldman die zich deze kans niet liet ontnemen.

In de 2e helft kwam FC Zutphen goed uit de startblokken. In de 50e minuut was er een goede individuele actie van Jesse de Vries, die leek te stranden, maar slordig spel achterin bij SVI bracht de bal bij Gabi Maduro. Deze schoot knap de 1-2 binnen.

Even later was er opnieuw een goed genomen vrije trap van Luuk Meijer. Jelle Macare miste echter net.

FC Zutphen consolideerde de voorsprong goed, en SVI kreeg niet veel kansen. In de 65e minuut kopte El Ataoui de gelijkmaker binnen, maar het doelpunt werd wegens buiten spel afgekeurd.

In de 68e minuut kwam Jan van der Mark voor Jelle Macare, en in de 72e minuut Nando Bleumink voor Gabi Maduro.

SVI perste er nog een slotoffensief uit, maar verder dan een schot naast het doel van Maurizio Parella kwam de thuisploeg niet.

Het middenveld van FC Zutphen met de hard werkende en goed spelende David te Slaa wist in het fysieke duel goed stand te houden. In de 85e minuut kwam Joran van der Kamp voor Luuk Meijer, waardoor FC Zutphen verdedigend de zaken nog beter voor elkaar kreeg.

In blessuretijd bevestigde doelman Owen Rietman het feit dat hij de beste man was bij de Zutphenaren. Hij verrichtte een uitstekende redding op een bal die van dichtbij werd ingeschoten na een onoverzichtelijke situatie.

Verder kwam SVI niet, waardoor FC Zutphen prima zaken deed in een uit wedstrijd.

Opstelling FC Zutphen: Owen Rietman, Niek Bakkerweerd, Hidde Ruessink, Jort Bleumink, Khen Bakkerweerd, David te Slaa, Rik Vlutters, Luuk Meijer ( 85. Joren van der Kamp), Jelle Macare ( 68. Jan van der Mark), Gabi Maduro ( 72. Nando Bleumink), Jesse de Vries.