Wedstrijdverslag FC Zutphen JO13-1 en VV Dieren JO13-1

Dinsdag 22 mei speelden wij tegen VV Dieren. We begonnen goed waardoor dit ook snel een goal opleverde via Julius. Enkele minuten later maakte Dieren gelijk door een steekbal. Ze kwamen 1 op 1 met Kevin. Niet heel veel later maakten Dieren ook de 1-2. We hadden vaker de bal, maar we creëerden nauwelijks echt goede kansen. We waren te ongeduldig en raakten daardoor de bal weer snel kwijt. Vlak voor rust was er weer een diepe bal tussen onze verdedigers door dat ervoor zorgde dat Dieren kon scoren. 1-3 ruststand.

De tweede helft kwamen wij sterker uit de kleedkamer wat direct een schot op het doel van Dieren opleverde. We hielden nu langer balbezit en vooral de linkerkant via Jeroen en Milan van Ginkel zorgde voor dreiging. Het was ook Milan die er met een mooi schot over de keeper voor zorgde dat we dichterbij kwamen. 2-3. Dieren ging wat verder achteruitlopen en ze waren een stuk minder dreigend dan in de eerste helft. Uiteindelijk kregen wij een penalty en Siebe schoot deze goed binnen. 3-3. Nu was het geloof weer helemaal terug en bleven wij zoeken naar de winnende goal. En die kwam er ook nadat Joran de bal knap binnenkopte na een goed genomen corner. 4-3

Nu nam Dieren het initiatief wat meer in handen en probeerde zij nog te scoren, maar de jongens verdedigden goed en Dieren creëerden weinig goede kansen. Uiteindelijk werd het knokken beloond, en werd de wedstrijd gewonnen. Superknap na een 1-3 achterstand bij rust.