Verslag wedstrijd FC Zutphen 5 (zon) – Basteom 5 | 7-3 (2-2)

Na 3 nederlagen op rij werd het vandaag wel tijd voor de eerste punten. Dat het niet makkelijk zou worden, wisten we al want wekelijks zijn wij afhankelijk van spelers van een ander team om tot een respectabel aantal te komen.

Nog geen 20 seconden (!!!!) gespeeld en het was al 0-1. FC Zutphen nam de aftrap. De bal kwam bij Robert. Hij passte te hard naar Mark waardoor Basteom in balbezit kwam. Even terugtrekken richting zestien en daar was iemand die met een laag schot langs de paal de eerste treffer van vandaag maakte. Het leek weer een moeilijke zondag ochtend te worden.

Gelukkig wisten wij onze kop te rechten. We kwamen beter in ons spel en al gauw bleek hier vandaag meer te halen. Via een aanval over rechts kreeg Appie de bal en via zijn borst (al dan niet met behulp van een arm) was het gelijk. Nog geen minuut later kwamen we zelfs al op voorsprong. Frank kreeg de bal op het middenveld. Met een hard, geplaatst schot maakte hij 2-1. De bal ging over de keeper richting linker bovenhoek. Niet veel later schot Frank op de lat. Vlak voor rust kreeg Basteom een terechte penalty. Een voorzet kwam via een ongelukkige stuit om de arm van Martijn.

In de rust werd er drie keer gewisseld. Met verse krachten probeerden wij een eerste overwinning binnen te slepen. Vrij vlot kwamen wij weer op voorsprong. Een mooie aanval via rechts deed de bal bij Nordin belanden. Met een goede voorzet vanaf de achterlijn kwam de bal bij de tweede paal waar Martijn met een snoekduik de 3-2 binnen kon koppen. Ons spel werd beter. De tegenstander kon niet veel uitrichten. Nadat Mark met een geplaatst laag schot 4-2 gemaakt had en Basteom met 10 man verder moest i.v.m. een blessure werd het toch nog even spannend. Er werd te veel ruimte weg gegeven op het middenveld waardoor Mathijs de man met de bal moest verdedigen. Hierdoor kwam er op rechts iemand vrij die met een mooie boogbal langs de keeper de aansluitingstreffer kon maken.

Daarna was het weer aan FC Zutphen. Jeroen, die niet een van zijn beste wedstrijden speelde (dat hoop ik dan maar), zette het verschil weer op twee. Via een corner kopte Mark 6-3 binnen en met een laag, slap maar wel geplaatst schot van Wim (de bal rolde tergend langzaam de goal binnen) was 7-3 een feit.

Een overwinning smaakt naar meer. Volgende week maar eerst weer eens hopen op genoeg spelers en dan maar zien wat het wordt.