Veel bewondering voor vrijwilligers tijdens sfeervolle toernooien

Op zaterdag 2 en 9 juni 2018 vonden traditioneel de afsluitende toernooien plaats bij de FC Zutphen.
Een groot team aan vrijwilligers probeerden van beide toernooien een succes te maken.

FC Zutphen Jeugdtoernooi

Op zaterdag 2 Juni traden de jonge afdelingen van onze vereniging aan om met clubs uit de omgeving te gaan strijden voor toernooiwinst. In de ochtend kwamen de O11 teams in actie en in de middag werd een beroep gedaan op het grote veld, want toen waren de O13 teams gearriveerd op het sportcomplex. Het toernooi werd helaas ontsierd door afmeldingen en teams die verstek lieten gaan waardoor de toernooiorganisatie dit jaar een flinke opgave stond te verwachten. Gelukkig wist Jeroen Kanon (eindverantwoordelijke van het jeugdtoernooi) het programma zo dusdanig aan te sturen dat alles toch goed is verlopen.

Dit toernooi was een mooie mogelijkheid om de jongere jeugd van ons clubscheidsrechterkorps aan het werk te kunnen zien. In de middag maakten zowel Rick Stokreef als Thom Nijweide hun opwachting op het grote veld. Beide heren zijn meer dan succesvol geslaagd voor deze test en zullen aankomend seizoen vaker de kans krijgen om naast O11 wedstrijden ook O13 wedstrijden te gaan fluiten. Beide heren lieten zich van hun beste kant zien en vanuit alle hoeken werd lof over hun optreden gesproken. Dit soort toernooien laat eens te meer zien dat het niet alleen voor jonge voetballers een fantastische dag is om te kunnen doen waar men goed in is, maar ook zeker voor jonge scheidsrechters die nog veel belangrijker zijn.

Gerard Dashorst Jeugdtoernooi

Op zaterdag 9 Juni was het de beurt aan de O15 en O17 jeugd om hun seizoen te mogen afsluiten met een toernooi. Het toernooi is in het verleden opgericht door René Goorhuis en Gerard Dashorst en kenmerkend voor het toernooi is dat ook niet selectieteams hun kwaliteiten kunnen tonen. Na afloop heeft René Goorhuis te kennen gegeven om te stoppen met het organiseren van het Gerard Dashorst Jeugdtoernooi. Namens alle scheidsrechters zijn wij René ontzettend dankbaar hoe hij het toernooi wist door te zetten na het overlijden van Gerard. Doordat dit toernooi een prachtig en vooral emotioneel achtergrondverhaal met zich mee weet te brengen gaat er aankomend seizoen door meerdere leden van het clubscheidsrechterkorps bekeken worden om dit toernooi ook volgend seizoen weer op de kalender te krijgen.

Zowel in de ochtend als in de middag werd er door jongens en meisjes heerlijk gevoetbald onder warme temperaturen. Iedere wedstrijd bracht spanning met zich mee, want wie wou er nou niet in de finale komen te staan? Ook voor de scheidsrechters van onze vereniging was dit het toetje van het seizoen. In de kruisfinales probeerden beide teams het beste in elkaar naar boven te krijgen en bij een gelijke eindstand moeten de strafschoppen de doorslag geven op welke plaats men zou eindigen. Al met al was het ook op dit toernooi een prachtige ambiance met een Duits tintje, daar er een team was afgevaardigd om deel te nemen aan het O17 toernooi. Voor ieder team is het wel even anders dan tegen een Nederlands team te spelen, maar plezier en strijdlust was kenmerkend voor iedere wedstrijd die werd afgewerkt op het sportpark.

Op beide dagen kan met zeer veel voldoening worden teruggekeken. De weersomstandigheden waren uitstekend en overal ging een zo goed mogelijke voorbereiding aan vooraf. Met een groot team van vrijwilligers wisten wij met elkaar een succesvol seizoen einde te realiseren en daar mag altijd respect voor worden opgebracht. Scheidsrechters, omroepers, organisatoren, kantinemedewerkers, beheerders en alle voetballers, zonder jullie waren deze toernooien nooit mogelijk geweest. Vandaar dat deze toernooien niet 1 winnaar kent, maar alleen maar winnaars.