Slecht begin van FC Zutphen 1 (zat) na de winterstop, 0-4 tegen Go Ahead Kampen

FC Zutphen 1 (zat) is na de winterstop slecht begonnen. Tegen het laag op de ranglijst staande Go Ahead Kampen werd een verdiende 0-4 nederlaag geleden. De Zutphenaren hadden, uitgezonderd doelman Marijn Sangers, met name in de 2e helft een collectieve off day. En daarmee kwamen de Zutphenaren nog vaster op de laatste plaats te staan. Er zijn echter nog 14 wedstrijden te spelen. Dan zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden, om het vege lijf te redden.

In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Go Ahead speelde geen beste wedstrijd, en daar had FC Zutphen van moeten profiteren.

De voorwaartsen konden, in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden, deze middag geen vuist maken. Hoogtepunten waren een prachtige aanval via Niek Bakkerweerd en Muhammed Kaya, die uiteindelijk bij Mehmed Arslan terecht kwam. Deze schoot goed in, maar doelman Tim Noordman redde bekwaam. Even later was er een goed schot van Bram van Enk, die uitstekend gestopt werd door Marijn Sangers. En Luuc Knul liet een prima mogelijkheid onbenut om te scoren, zijn bal belandde naast het doel.

Kort voor rust had FC Zutphen op voorsprong kunnen komen. Een uitstekend genomen vrije trap van Muhammed Kaya ging via de lat over.

De 2e helft bracht een herboren Go Ahead Kampen uit de kleedkamer. De ploeg had de aanwijzingen van trainer Rahantoknam goed opgevolgd, en hanteerde minder de lange bal, en zocht veel meer de combinatie. FC Zutphen kreeg het moeilijk met de snelle en handige spitsen.

Marijn Sangers ontpopte zich in de eerste 20 minuten na rust als verreweg de beste man bij FC Zutphen. Hij stopte schoten van Leroy Knul en Laurens van Keulen uitstekend en tikte een prachtige inzet van aanvoerder Arjan Wiegers tot corner.

Aan de andere kant stevende Niek Bakkerweerd alleen op doelman Noordman af,  maar op het moment dat hij wilde schieten maaide hij over de bal. Of dat uit eigen onmacht was of via een tegenstander, werd niet geheel duidelijk. De goed leidende scheidsrechter Poffers uit Nijverdal zag er in ieder geval geen strafschop in.

In de 58e minuut viel de 0-1. Een hard schot van dichtbij wist doelman Sangers in eerste instantie nog te keren, maar Luuc Knul stond op de goede plek om de terug springende bal te verzilveren.

FC Zutphen trachtte met het inzetten van Joshua Palm voor Mehmed Arslan het tij nog te keren, maar dat was tevergeefs. Marijn Sangers hield met een geweldige safe zijn ploeg nog in de wedstrijd, maar in de 73e minuut was het opnieuw raak.

De Zutphen verdediging had geen grip op de steeds van de linkerflank komende Arjan Wiegers. Hoewel men beter had moeten weten, want deze speler is al jaren een plaag voor de Zutphenaren. Nu maakte hij zich via een goede loopactie goed vrij, waarna zijn afgemeten voorzet hard werd binnen geschoten door Luuc Knul, 0-2.

De wedstrijd was gespeeld.

In de 75e minuut kwam Tarkan Polak nog voor Muhammed Kaya, maar ook dat bracht geen verbetering.

Het werd allemaal nog erger voor FC Zutphen.

Na opnieuw een goede actie van Arjan Wiegers, stuitte hij op doelman Sangers.

Maar even later was er een identieke situatie als het 2e doelpunt. Nu passte Wiegers op Roy Visscher die in de 82e minuut de 0-3 aantekende.

En het laatste woord was aan Luuc Knul. Hij scoorde een loep zuivere hattrick door in de 85e minuut de 0-4 te scoren met een prachtig schot in de kruising.

FC Zutphen zal zich de komende wedstrijden moeten zien te herpakken.

Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Jelle Macare, Jort Bleumink, Hidde Ruessink, Radjindher Banwari, Aldo Joaquim, Muhamed Kaya ( 75. Tarkan Polak), Mehmed Arslan ( 58. Joshua Palm), Rick Vlutters, Niek Bakkerweerd, Thomas Nijkamp.