FC Zutphen JO17-5

SC Doesburg JO17-1 – FC Zutphen JO17-5; uitslag 5-0

Op een zeer regenachtige en sombere zaterdagmiddag reden wij naar het voetbalcomplex van  SC Doesburg, alwaar gevoetbald moest worden tegen de koploper SC Doesburg JO17-1, die alle 5 wedstrijden gewonnnen had en gemiddeld 8 doelpunten per wedstrijd had gescoord. Deze ploeg hoorde dus ook niet thuis in deze klasse, maar de KNVB had anders beslist. (volgens insiders!).Dus dat betekende voor “onze spelers”het volgende: proberen om de score zo laag mogelijk te houden en dat lukte heel aardig in de eerste helft.

Een zeer goed en vlot combinerende tegenstander kwam niet verder dan het zestienmeter gebied, waar ze werden tegengehouden door een hard werkend FC zutphen, dat streed om elke bal en elkaar steunde om de tegenstander dwars te zitten. De eerste helft werd dus ook afgesloten met een zeer verdienstelijke 1-0 achterstand. Na de rust kwam een nog meer gemotiveerde tegenstander het veld op om de score toch omhoog te krijgen en dat lukte uiteindelijk ook. Door uitstekende technische kwaliteiten van de spelers werd de score met enige regelmaat opgeschroefd, maar dankzij uitstekend keeperswerk van onze doelman en het uitstekend collectief verdedigen werd de uitslag een ‘magere’ 5-0 voor de tegenstander, die had gehoopt met dubbele cijfers deze wedstrijd te
kunnen winnen.

Ik wil de leiding van de tegenstander nog bedanken voor de heerlijke koffie, zeer attent.
groeten van de fotograaf: Hans ten Brinke.

FC Zutphen JO17-5 FC Zutphen JO17-5 FC Zutphen JO17-5 FC Zutphen JO17-5 FC Zutphen JO17-5 FC Zutphen JO17-5 FC Zutphen JO17-5 FC Zutphen JO17-5 FC Zutphen JO17-5 FC Zutphen JO17-5 FC Zutphen JO17-5 FC Zutphen JO17-5 FC Zutphen JO17-5 FC Zutphen JO17-5