Onverdiende 2-1 nederlaag van FC Zutphen 1 (zat) in Barneveld tegen SDVB 1

FC Zutphen 1 (zat) heeft de laatste 2 wedstrijden het geluk niet aan haar zijde. Na de onterechte strafschop die men vorige week tegen kreeg in het thuisduel tegen koploper Flevo boys zat het afgelopen zaterdag in Barneveld wederom niet mee. Diep in blessuretijd wist SDVB voor de 2e keer deze middag vanuit een cornerbal te scoren, tot ontzetting van de Zutphenaren en de meegereisde supporters. En dat was des te meer jammer omdat FC Zutphen 1 (zat) weinig kansen had weg gegeven, en waarbij de verdediging met de goed spelende Moussa Nahinama en Joost van Vliet goed stond.

In de Siberische kou van Barneveld waren er bovendien wat personele problemen bij FC Zutphen. Joshua Palm kon vanwege ziekte niet aan der start verschijnen en Niek Bakkerweerd was op vakantie. Daarnaast moesten de goed spelende Sebastian van Laar en Luuk Meijer voortijdig, vanwege een blessure, het veld verlaten. En ook scheidsrechter van Gulik, die duidelijk niet zijn middag had, werkte niet mee. Vlak na rust werd de beste man bij FC Zutphen, Aldo Joaquim, van achteren onderuit gehaald in de 16 meter, toen hij na een goede actie alleen op doelman van Binsbergen af stevende. Waar vriend en vijand een loepzuivere strafschop met een rode kaart zagen, liet de scheidsrechter doorspelen alsof er niets aan de hand was. En dat was jammer, want het spel van de Zutphenaren zag er veel degelijker uit dan voor de winterstop.

De omstandigheden voor beide ploegen waren moeilijk. SDVB begon goed aan de wedstrijd en na een goede actie van Sefanja Davids zag hij zijn inzet net naast het doel gaan. Even later was het Remco Speelziek die een goed schot af leverde dat net naast het doel ging.
FC Zutphen stelde daarna orde op zaken en kwam steeds beter in de wedstrijd, en was absoluut niet de mindere van de thuisploeg. Zowel achterin als op het middenveld werd er goed geconcentreerd gespeeld, geen gekke dingen gedaan, en de spelers vonden elkaar goed in de combinaties. Daarnaast vormde spits Thomas Nijkamp continu een dreiging voor de achterhoede van SDVB.
En dat resulteerde in de 33e minuut in de verdiende 0-1. Een goede actie van Aldo Joaquim bracht Thomas Nijkamp in stelling die met zijn goed geplaatste bal doelman van Binsbergen kansloos liet.
SDVB trachtte wat terug te doen, maar verder dan erg gemakkelijk gegeven vrije trappen op de rand van de 16 meter kwam men niet.
Uit 1 van deze vrije trappen was het oud FC Zutphen speler Ricardo Mengerink die met een schitterend genomen vrije trap de bal in de kruising schoot. Maar met een fantastische redding wist doelman Marijn Sangers een doelpunt te voorkomen.
Vlak voor rust was FC Zutphen bijna op een 0-2 voorsprong gekomen na opnieuw een goed lopende aanval. Luuk Meijer verzuimde echter breed te leggen op Rick Vlutters.

Na de rust was het Moussa Nahinama die met zijn hoofd op de lijn redding moest brengen. Maar echt gevaarlijk werden de gastheren uit Barneveld daarna niet meer. FC Zutphen had daarna de strafschop moeten krijgen na de actie tegen Aldo Joaquim.
In de 59e minuut werd Sebastian van Laar vervangen door Jelle Macare, die goed in viel. Er was voor FC Zutphen ook daarna weinig gevaar te duchten, maar in de 70e minuut ging het toch nog mis.
Een goed genomen cornerbal werd binnen gekopt door Mark van Oudbroekhuizen, doordat de bal net tussen Marijn Sangers en Moussa Nahinama in kwam, en beiden onvoldoende reageerden. Dat betekende in de 70e minuut de 1-1.
FC Zutphen trachtte daarna alsnog de overwinning te forceren. Wellicht had het team iets meer moeten consolideren, maar dat blijft altijd lastig, omdat men in het veld aan voelt wat het beste is. In de 75e minuut kwam Shabani Rajabu voor Luuk Meijer, en in de 78e minuut Taric Polat voor Daniel Opoku.
FC Zutphen kwam bijna op voorsprong na een goede actie en voorzet van Rick Vlutters, maar de kopbal van Thomas Nijkamp belandde net over het doel.
In de 92e minuut was het een corner vanaf links genomen die niet goed verwerkt werd door de verdediging van FC Zutphen waarna opnieuw Mark van Oudbroekhuizen de 2-1 kon binnen schieten.
Een zeer teleurstellende nederlaag voor FC Zutphen, waarbij het positieve is, dat er duidelijk een stijgende lijn zit, in de prestatiecurve.
Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Moussa Nahinama, Sebastian van Laar ( 59. Jelle Macare), Joost van Vliet, Radjindher Banwari, Aldo Joaquim, Muhammed Kaya, Daniel Opoku ( 78. Taric Polat), Rick Vlutters, Luuk Meijer ( 75. Shabani Rajabu), Thomas Nijkamp.