Nipt 1-2 verlies van FC Zutphen 1 (zat) tegen koploper Flevo boys 1

FC Zutphen 1 (zat) dat voorlaatste staat in de 1e Klasse D heeft zaterdagmiddag op sportpark ’t Meijerink een uitstekende prestatie geleverd. Tegen het in deze competitie nog ongeslagen Flevo boys werd ternauwernood met 1-2 verloren. De koploper wankelde na de verdiende aansluitingstreffer van de Zutphenaren, maar was te goed en te geroutineerd om de overwinning weg te geven. FC Zutphen, gesteund door de betrokken en fanatieke aanhang kwam net tekort om de gelijkmaker te realiseren. Spits en man of the match Thomas Nijkamp kwam kort voor tijd oog in oog met doelman Rodney Rosink, maar had pech dat de doelman zijn schot prima pareerde. Daarom lukte het net niet voor de Zutphenaren, om een punt binnen te slepen.

De wedstrijd begon 30 minuten later doordat de bus van de mensen uit Emmeloord langdurig in de file stond na een ongeval op de snelweg.

FC Zutphen zette meteen vanaf het eerste fluitsignaal goed druk op de tegenstander. De technische staf had gekozen voor een wat behoudender concept, en dat pakte goed uit. Middenvelder Luuk Meijer was na een lange blessure weer terug, en speelde een goede wedstrijd. Bovendien was de wisselwerking tussen de middenvelders en spits Thomas Nijkamp uitstekend.

Flevo boys had echter snel in de gaten dat er deze middag met FC Zutphen niet te spotten viel, en trok met gevarieerd spel, vlotte combinaties en goede individuele acties de wedstrijd naar zich toe. De ploeg toonde aan dat men terecht dik bovenaan staat.

Dat resulteerde in het begin in een goede mogelijkheid van spits Frank Post, maar hij stuitte op de goed keepende Marijn Sangers.

Aan de andere kant was het Aldo Joaquim die met goede acties de verdediging van de gasten onder druk zette, en Rik Vlutters in stelling bracht. Zijn schot bracht echter doelman Rosink niet in de problemen.

De goed spelende verdediging van FC Zutphen kreeg het daarna moeilijk.  Met name door het uitstekende spel van middenvelder Arnoud Post en de handige en snelle Madih Doufikar, die een voorsprong trachtte te forceren.

Verder dan een aantal corners kwam vooralsnog niet.

Maar in de 28e minuut moest de Zutphen verdediging zwichten. Een uitstekende actie van Doufikar over links bracht hem in vrije positie, waarna hij de bal terug legde op spits Frank Post die vervolgens eenvoudig kon scoren. Een aanval uit het boekje.

Flevo boys trachtte de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, net als in de wedstrijd in Emmeloord, waar FC Zutphen tegen een grote nederlaag op liep.

Maar deze middag beten de Zutphenaren veel fanatieker van zich af.

De goed spelende Rik Vlutters en Thomas Nijkamp zorgden bijna voor de gelijkmaker, maar uiteindelijk belandde de inzet van Nijkamp net naast het doel.

Aan de andere kant hadden de Zutphenaren geluk dat een schot van Madih Doufikar op de paal belandde.

FC Zutphen leek met een kleine achterstand de rust te halen.

Maar pal voor de rust ging het alsnog mis.

Opnieuw een goede actie over links bracht de bal voor het doel. Met een uiterste krachtsinspanning trachtte Jelle Macare de bal te veroveren. Zijn sliding was op de bal gericht, maar de verder goed leidende scheidsrechter Bart Pleiter zag er een strafschop in. De hevige protesten van de Zutphenaren mochten niet baten. De tv beelden van FC Zutphen internet tv zullen uitsluitsel geven of de beslissing van de scheidsrechter een terechte was.

In de 45e minuut schoot Aron Strengholt de penalty vlekkeloos in, 0-2.

Ook in de 2e helft bleef FC Zutphen, ondanks de tegenslag, geconcentreerd en met veel inzet spelen. In de 55e minuut werd Muhammed Kaya vervangen door Radjindher Banwari, die prima in viel.

Nadat FC Zutphen het eerste kwartier na rust niet echt in de problemen kwam, werd een extra spits ingebracht.

In de 62e minuut kwam Joshua Palm voor verdediger Jelle Macare.

Direct na deze wissel ontdeed Joshua Palm zich op links van zijn directe tegenstander en sneed naar binnen, waar hij mede spits Thomas Nijkamp in stelling bracht. De niet eens zo gemakkelijke bal werd door Nijkamp hard en onhoudbaar binnen geschoten, en dat was in de 64e minuut, 1-2.

Het talrijke Zutphen publiek moedigde onder leiding van de A-1 jeugd hun clubgenoten hartstochtelijk aan. FC Zutphen zag dat er meer te halen viel, omdat de koploper moeite had met het passie volle spel van de tegenstander.

Flevo boys moest terug, maar de ploeg raakte zeker niet in paniek, en probeerde geroutineerd de bal in de ploeg te houden met hun individueel sterke spelers en in de counter de beslissing te forceren.

FC Zutphen kreeg echter de beste mogelijkheden.

In de 78e minuut werd Rik Vlutters gewisseld voor Mehmed Arslan, die extra snelheid in de ploeg bracht.

Een goed schot van Luuk Meijer belandde net over het doel.

En even later was er een goed genomen cornerbal die via het hoofd van Thomas Nijkamp net naast het doel schampte.

Een prachtige actie en dito pass van Aldo Joaquim op Thomas Nijkamp bracht hem alleen voor doelman Rosink. Maar de sterke aanvoerder en sluitpost van de mannen uit Emmeloord sleepte zijn ploeg op dit beslissende moment er door heen.

FC Zutphen bleef daardoor met lege handen achter, maar heeft zeker zelfvertrouwen op gedaan voor de laatste 10 wedstrijden in deze competitie.

Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Jelle Macare ( 62. Joshua Palm), Sebastian van Laar, Joost van Vliet, Moussa Nahinama, Aldo Joaquim, Muhammed Kaya ( 55. Radjindher Banwari), Luuk Meijer, Rik Vlutters ( 78. Mehmed Arslan), Daniel Opoku, Thomas Nijkamp.