Najaarscompetitie JO12-2 nadert een spannende ontknoping

Met nog vier wedstrijden voor de boeg nadert de competitie voor het JO12-2 een spannende ontknoping. Zowel FC Zutphen als DCS Zevenaar maken zich op voor de eindsprint. Het treffen tussen beide ploegen heeft al in een eerder stadium plaats gevonden. Tijdens de uitwedstrijd op 6 oktober jongstleden werd er een heuse strijd geleverd op de Zevenaarse voetbalmat. Voor iedere meter en grasspriet werd zwaar gestreden. Met een 1-0 achterstand liet het JO12-2 zien waar ze inmiddels berucht om zijn geworden; veerkracht en karakter tonen en heeft de wedstrijd met opgestroopte mouwen naar zich toe getrokken: 1-3. Drie belangrijke zwaarbevochten punten werden meegenomen naar Zutphen wat de toon zette in de competitie.

De aankomende vier wedstrijden zal het JO12-2 laten zien waar ze goed in zijn: met plezier, inzet, en teamspirit voetballen. Hoe mooi zal het zijn als dit bekroond gaat worden met een top 3 notering of zelfs een kampioenschap.

Afgelopen zaterdag in en tegen SC Lochem JO12-2 is de eindsprint inmiddels ingezet. Zutphen mocht afreizen naar het beruchte bastion in Lochem op sportpark de Elze: Lochem uit altijd lastig. Ondanks dat ons JO12-2 de eerste helft domineerde kwam Lochem met geraffineerd catenaccio voetbal en uitgekiende counters op een 2-0 voorsprong. Trainer Max Oostendorp en leiders Carel en Mark deden waar ze het hele seizoen al mee bezig zijn: hun beruchte donderspeeches en peptalking toepassen in de rust. Met opgeheven hoofden en borsten vooruit stond de formatie van het JO-12-2 in de startblokken te wachten op het fluitsignaal om de tweede helft te starten. Middels een Blitzkrieg werden de stellingen van Lochem compleet overdonderd, geen centimeter werd prijs gegeven in de eerste vijftien minuten van de tweede helft: BAM: 2-4. Lochem wist zich echter enigszins te herstellen van deze tsunami en kwam diep in de wedstrijd terug op 3-4. De drie punten werden uiteindelijk terecht meegenomen naar het sportcomplex ’t Meijerink.

Keeper Max, Tijn, Lennart , Timme, Thomas, Vigo, Senna, Ché en Berend en natuurlijk de nog geblesseerde Thijs (top dat je wel elke wedstrijd komt kijken=karakter) succes met de aanstaande vier wedstrijden. Aankomend weekend staat thuis de wedstrijd tegen SJO Oeken/Brummen JO12-1G om 10.30 op het programma. Dit belooft weer een spektakel te worden omdat beide teams graag aanvallend voetbal willen spelen!