Moeizame maar verdiende zege FC Zutphen 1 (zon)

Op een winderig sportpark ’t Meijerink moest FC Zutphen zondag aantreden tegen Voorst. Beide ploegen lagen in de rangschikking slechts 1 punt uit elkaar zie het belang van deze wedstrijd.

FC Zutphen begon uitstekend en had zeker het eerste half uur een overwicht dat in de 16e minuut werd uitgedrukt in een 1-0 voorsprong door een schitterende lob van Darryl Overby. Zutphen probeerde door te drukken kreeg veel kansen maar de tweede goal wilde niet vallen. Ruststand 1-0.

Na de rust tapte de ploeg uit Voorst uit een ander vaatje het werd wat fysieker zonder hierbij over de scheef te gaan en Zutphen kreeg het moeilijk. Echter de verdediging onder leiding van Ruben Schut hield keurig stand. Tot in de 63e minuut een schot van Nick Oosterwijk de paal kraakte. Dit was eigenlijk de enige echte kans die Voorst kreeg. Zutphen hield knap stand en counterde er vaak gevaarlijk op los. Pascal de Krosse kreeg de grootste mogelijkheid maar zijn schot met rechts (chocoladebeen) kon doelman Wilbrink niet verontrusten.

Onder leiding van een prima scheidsrechter Buitink uit Ruurlo werd de 1-0 door de mannen van Mark gevierd. Man of the match werd: Martijn Scheerder.

Volgende week zondag de derby bij en tegen de Hoven.