MO15-2 start winderige competitie met onverdiende nederlaag

Eindelijk was het zover. Na een paar weken rustig aan doen, in de zaal trainen om toch in goede conditie te blijven, mochten de meiden “de wei” weer in. Het weer zat niet echt mee, een gevoelstemperatuur van rond de 0 en een windkracht 10. Tenminste zo voelde het!

AZSV uit Aalten was onze tegenstander. Direct was al wel bekend dat de meiden van Aalten een kopje groter waren en moest het dus op techniek, souplesse en snel samenspel gedaan worden. Met de wind vol tegen starten we de 1e helft goed er werd veel en snel samen gespeeld. Met name over de grond want zodra de bal de lucht in ging kwam deze net zo snel weer terug. Hier en daar een paar kleine kansjes zorgde voor een goed gevoel, de winst zou er wel eens in kunnen zitten. Helaas was één van de eerste aanvallen van AZSV direct raak na een minuut of 20. Op fysieke kracht werd er door de tegenstander door onze verdediging geworsteld en werd de bal voor het doel gegeven. Er werd nog geprobeerd de bal weg te werken maar helaas mocht dat niet lukken 0-1. Nog geen 8 minuten later werd het door een klein inschattingsfoutje 0-2. Tot dusver was er nog niets aan de hand. Voetballend waren wij beter en de kansen zouden nog wel komen. Rust.

De 2e helft begon zoals de 1e, waar wij dominerend waren met soms erg mooi en snel voetbal. Al snel resulteerde dit in 1-2, Destiney schoot behendig bij de tweede paal de bal in het net. We bleven doordrukken en de kansjes kwamen veelvuldig maar nog zonder resultaat. En dan weet je het wel hè, als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel, 1-3 na een mooi schot in de hoek van het doel. De meiden lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan en bleven aandringen op de winst, na een paar goede aanvallen lukte het toch nog om 8 minuten voor tijd op 2-3 te komen. Na een goede combinatie scoorde Ines. Met nog 8 minuten te gaan bleef de druk op de tegenstander staan maar helaas zonder succes.

Eindstand 2-3. Weliswaar onverdiend maar de meiden en de leiding mogen trots zijn op de wedstrijd waar met veel bravoure werd gevoetbald. Volgende keer beter.