MO15-1 Boekt dikverdiende overwinning op Gorssel-Epse

Met prachtig voorjaarsweer (hoge temperatuur, veel zon en weinig wind) speelden we op zaterdag 16 februari (!) in en tegen Gorssel/Epse. Hoewel de overwinning pas laat tot stand kwam, was deze dik verdiend. De hele wedstrijd waren we beduidend beter dan Gorssel. We creëerden veel kansen, maar verzuimden lange tijd te scoren.

In de eerste helft speelden we geconcentreerd, werkten we hard en zaten we fel op de huid van de tegenstander. Op het middenveld (met Quinty, Kijara en Pomme) waren we de baas. De meeste duels wonnen we, waardoor onze keeper Nieke nagenoeg vrijaf had. In de afronding waren we echter slordig. Lizzy, Pomme, Jikke en zelfs onze voorstopper Noa kregen mooie kansen, stonden oog in oog met de keeper, maar aarzelden te lang of schoten te slap in. Met de rust stond het – tot onze teleurstelling – nog steeds de brilstand op het scorebord.

De tweede helft begonnen we niet goed. De spirit van de eerste helft leek weggevloeid. De wedstrijd kabbelde op en neer. En Gorssel speelde wat vaker op onze helft. Na een kwartier maakte Gorssel tegen de verhoudingen uit een scrimmage voor ons doel 1-0. Onze keeper Lizzy, die Nieke de tweede helft op doel verving, was van dichtbij kansloos.

Gelukkig herpakten we ons direct en kwam ‘de wil om te winnen’ na deze tegengoal terug. Een paar minuten later al maakte Thalysha, na een slim passje van Nieke, 1-1. Met deze gelijkmaker keerde het geloof in een overwinning helemaal terug. Gorssel werd vastgezet op de eigen helft. Met een geplaatst schot vanuit de punt van het strafschopgebied maakte Fenna 1-2. In de laatste tien minuten van de wedstrijd volgden meer kansen, een doelpunt van Fenna werd vanwege buitenspel ook nog afgekeurd, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Rob Rodewijk (leider van MO15-1)