Knappe 0-2 zege van FC Zutphen (zat.) bij de Esch in Oldenzaal.

FC Zutphen boekte afgelopen zaterdag een knappe 0-2 overwinning bij het sterke de Esch in Oldenzaal. De overwinning van het “vriendenteam” van de Zutphenaren was dik verdiend. In de rust leek zich even het scenario te voltrekken van een week geleden. De Zutphenaren lieten een aantal kansen onbenut en de Esch loerde op een onoplettendheid bij de Zutphenaren achterin. Maar in de 67e minuut besliste FC Zutphen de wedstrijd na een goed genomen vrije trap van de beste man bij FC Zutphen, Rik Vlutters, die centrale verdediger Jort Bleumink op maat bediende, waardoor de 0-2 een feit was.

Wederom een sterke maar geen efficiente eerste helft van FC Zutphen.
De beste mogelijkheden waren voor FC Zutphen.
Een goed genomen cornerbal bracht de bal bij Jort Bleumink. Maar zijn schot werd van de lijn gehaald. Even later was er een prima pass van Rik Vlutters op Jesse de Vries die net voorlangs schoot. Een vrije trap van de goed spelende Jelle Macare had beter lot verdiend, maar doelman Laurens Ensink stond op de goede plek. FC Zutphen bleef gevaarlijk mede doordat linker spits Jesse de Vries zijn directe tegenstander regelmatig te snel af was.
De thuisploeg probeerde grip op de wedstrijd te krijgen en dat was bijna gelukt, maar Jeremy oude Alink schoot net over. Even later had Jelle Macare kunnen scoren toen doelman Ensink de bal niet onder controle kon krijgen na een goede actie en dito schot van Jesse de Vries.

De Esch ging er halverwege de eerste helft stevig in. Maar de goed leidende scheidsrechter Assink trok direct geel. Het sierde de Zutphenaren dat ze zich niet gek lieten maken, maar hun eigen spel bleven spelen.
Achterin speelde Hidde Ruessink opnieuw een degelijke partij en greep Ken Bakkerweerd goed in na een actie van Mark Leijdekkers.

FC Zutphen komt goed uit de startblokken.
Direct na de rust was er een goede actie van Jelle Macare, maar zijn voorzet werd onderschept door de verdediging van De Esch voordat de Zutphen spitsen gevaarlijk konden worden.
Aan de nadere kant was er een goede mogelijkheid van Oktem Asil, maar zijn inzet werd prima geblokt door Jort Bleumink.
In de 50e minuut viel de dik verdiende 0-1. Een splijtende pass van Rik Vlutters bracht de bal bij Jesse de Vries die na een prima actie spits Nathan Greven een niet te missen kans bezorgde. Deze liet zich deze mogelijkheid niet ontnemen, 0-1.

FC Zutphen blijft sterk spelen ook na wissels.
In de 55e minuut werd Nando Bleumink vervangen door Luuk Meijer.
Even dreigde er gevaar voor de Zutphenaren, maar doelman Owen Rietman, die opnieuw een prima en foutloze wedstrijd keepte, pareerde een goed genomen vrije trap.
Even later was het Mark Leijdekkers die alleen voor doelman Rietman op dook, maar hij zag zijn schot net voorlangs gaan.
Even later bracht de Esch spits Koen Vehof in het veld, die na een blessure op de bank was begonnen.
Vehof zette meteen Rens oude Veldhuis alleen voor doelman Rietman, maar ook deze kans leverde geen doelpunt op. FC Zutphen liet zich niet gek maken, en verlegde met goed combinatievoetbal het spel. Dat leverde in de 67e minuut de vrije trap op door Rik Vlutters, en het doelpunt van Jort Bleumink, 0-2.
Direct daarna kwam Jan van Mark als frisse middenvelder voor de moe gestreden Jelle Macare.
Een prima actie van Jesse de Vries bracht Rik Vlutters in goede schietpositie. Zijn schot werd goed gekeerd door doelman Ensink, waarna Jan van Mark net naast schoot.
In de 80e minuut kwam Joran van der Kamp voor Nathan Greven. Een wissel die het slotinitiatief van de Esch alleen maar neutraliseerde.
De enige mogelijkheid was een goed genomen vrije trap van Bart Iepma, die uitstekend werd gekeerd door Owen Rietman.

FC Zutphen boekte daardoor de eerste 3 punten in deze nog jonge competitie. De vreugde was terecht groot na afloop.

Opstelling FC Zutphen: Owen Rietman, Nils Vos, Hidde Ruessink, Jort Bleumink, Ken Bakkerweerd, David te Sla, Nando Bleumink ( 55. Luuk Meijer), Rik Vlutters, Jelle Macare ( 70. Jan van Mark), Nathan Greven ( 80. Joran van der Kamp), Jesse de Vries.