Knap 2-2 gelijk spel van FC Zutphen 1 (zat) in en tegen Hierden

FC Zutphen behaalde zaterdag in de stromende regen op sportpark Mheenzicht in Hierden een knap 2-2 gelijk spel. Het punt was, op grond van de laatste 35 minuten van de wedstrijd, volkomen verdiend. En dat was een prestatie van formaat omdat de Zutphenaren door 4 geblesseerde spelers en een schorsing met flinke personele problemen kampten. Daar kwam nog eens bij dat voor de 38e minuut FC Zutphen door zijn wissels heen was, omdat Jocko Koster en Joost van Vliet beiden met een hamstringblessure het veld moesten verlaten.

De positieve gebeurtenissen overheersten echter de negatieve. FC Zutphen toonde karakter door twee keer van een achterstand terug te komen. En daarnaast dienden de drie vervangers zich alle drie voor een basis plaats aan. Doelman Thomas van de Bosch keepte niet alleen een foutloze wedstrijd, maar liet zien dat hij door zijn talent en gedrevenheid dit niveau aan kon. Hidde Ruesink speelde als jongeling centraal achterin op een wijze alsof hij daar al jaren staat. En Nils Vos speelde met een inzet en verbetenheid die bij een ieder respect af dwong.
Ook de nieuwe spelers Moussa Nahinama en Muhammed Kaya gaan zich steeds beter in het team ontwikkelen, en behoorden zaterdag tot de betere spelers.

De wedstrijd begon voor FC Zutphen uitermate slecht. Al na 2 minuten keek men tegen een 1-0 achterstand aan. Een fout van Jelle Macare op het middenveld, die knullig bal verlies leed, terwijl hij de bal gemakkelijk opzij had kunnen leggen, leidde de 1-0 in. De bal kwam bij vleugelspits Senad Salihi terecht, een uitstekende speler, die de bal pan klaar op het hoofd legde van de sterk spelende captain Brian Klaassen, die doeltreffend raak kopte.

Hierden had daarna het beste van het spel. De sterke Salihi stelde de verdediging van FC Zutphen steeds voor grote moeilijkheden. Probleem was dat men deze speler veel te veel vrijheid gaf. En de Zutphenaren mochten de handen dicht knijpen dat het bij die ene treffer bleef.

In de 18e minuut viel de onverwachte 1-1. Een knappe solo van de steeds dreigende Joshua Palm zorgde er voor dat Dominique Denzel diens goede voorzet in zijn eigen doel knalde.

Deze opsteker deed de Zutphenaren zichtbaar goed, en ze kwamen beter in hun spel.
In de 25e minuut kwam echter de volgende domper. Knullig uit verdedigen bracht de bal bij Senad Salihi, die zich deze kans niet liet ontnemen, en prachtig door de Zutphen defensie soleerde.

FC Zutphen kon opnieuw beginnen en daar kwam nog eens bij dat het centrale duo Jocko Koster en Joost van Vliet in de 32e en 38e minuut het veld geblesseerd moesten verlaten.

Het rustsignaal van scheidsrechter Olde Klieverink kwam FC Zutphen dan ook niet slecht uit.

Na de rust probeerde Hierden de overwinning veilig te stellen. Er ontstonden in de eerste 10 minuten een paar mogelijkheden maar Thomas van de Bosch hield zijn doel knap schoon bij een inzet van Salihi.

Langzamerhand hervond FC Zutphen het goede spel. Jelle Macare speelde een sterke 2e helft en maakte daardoor zijn zwakke begin goed, en ook werd de passing een stuk zuiverder. Achterin werd er geconcentreerd verdedigd, en er werden geen gekke dingen gedaan. Hierden moest daardoor terug, en er ontstonden mogelijkheden voor FC Zutphen.

Een prima kopbal van Jelle Macare, na een goede corner van Daniel Opoku belandde net over het doel.

Maar in de 78e minuut viel de verdiende gelijkmaker. Een mooie aanval bracht de bal aan de buiten kant van de rechterzijde bij Muhammed Kaya. Deze gaf een uitstekende diagonale voorzet die door Joshua Palm bij de 2e paal keihard werd binnen geschoten.
Een prachtig doelpunt, dat zorgde voor nog meer zelfvertrouwen bij FC Zutphen.
Even later was het de sterk spelende Nils Vos die met een prima voorzet Daniel Opoku bediende. Zijn kopbal belandde echter net over het doel.
Bijna aan het eind van de wedstrijd had Hidde Ruessink de winnende treffer op zijn schoen. Een scrimage voor het doel bracht de bal bij hem, maar zijn schot stuitte af op doelman Nick Grootkarzijn.

Beide ploegen konden zich daarna verenigen met een punt, waarna een einde kwam aan een aantrekkelijke wedstrijd.

Opstelling FC Zutphen: Thomas vd Bosch, Muhammed Kaya, Joost van Vliet ( 32. Hidde Ruessink), Jocko Koster ( 32. Nils Vos), Sebastian van Laar, Daniel Opoku, Luuk Meijer, Muhammed Kaya, Jelle Macare, Aldo Joaquim, Joshua Palm.