Jesse de Vries schiet FC Zutphen naar 4-1 overwinning op DZSV.

In de 83e minuut schoot Jesse de Vries FC Zutphen naar de 4-1 overwinning en daarmee in veilige haven. Daar ging een voortreffelijke lange diagonale pass aan vooraf van man of the match Rik Vlutters. Jesse de Vries maakte daarmee zijn 2e doelpunt na de rust. Hij is misschien wel de meest constante speler van de jongeren die dit seizoen debuteren in de hoofdmacht van FC Zutphen. Er gaat continu dreiging van hem uit vanaf de zijkanten. Het afronden was tot nu toe niet zijn sterkste wapen, maar daar rekende hij met zijn 2 doelpunten afgelopen zaterdag definitief mee af.

FC Zutphen boekte daarmee een belangrijke overwinning op de hoofdmacht van trainer Bas van Londen. Het belang van de wedstrijd, na de zwakke vertoning van vorige week in Zwolle, was zonder meer aanwezig bij de Zutphenaren. Het gaat er nu om de wisselvalligheid er uit te halen, en te streven naar een constant niveau. Aan het enthousiasme van het jonge team ligt het niet, getuige het feestje dat gevierd werd na de 4e goal.

Beide ploegen schotelden het publiek op het zonovergoten sportpark ’t Meijerink een aantrekkelijke wedstrijd voor. Van beide kanten ging er af en toe wel wat mis, maar er vond volop strijd plaats onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Kiremit. Het middenveld van FC Zutphen onder leiding van de sterk spelende Rik Vlutters liet regelmatig goede dingen zien. Maar ook DZSV was vaak over rechts via de uitstekend acterende Raoul Vinkenvleugel levens gevaarlijk. Achterin bleef men bij FC Zutphen, in tegenstelling tot een week eerder, geconcentreerd spelen en schuwde men de fysieke duels niet.

De eerste mogelijkheid was voor FC Zutphen via Rik Vlutters. Een prima actie van de goed spelende Gabri Maduro bracht de bal bij de middenvelder van FC Zutphen, maar hij stuitte op doelman Bram Wolters. DZSV probeerde het initiatief over te nemen, en dat lukte bij vlagen, maar verder dan een aantal corners kwam men niet. Beide verdedigingen hielden goed stand tot een de 37e minuut. Prima doorzetten van Jesse de Vries zorgde er voor dat hij op het middenveld de bal veroverde. Zijn pass op Gabri Maduro zorgde er voor dat de Zutphen spits alleen voor doelman Wolters op dook en feilloos afrondde, 1-0. Een geweldige opsteker voor FC Zutphen. Want in de eerstvolgende aanval was het opnieuw raak. Een vloeiende aanval over rechts via David te Slaa en Nando Bleumink bracht de bal bij Rik Vlutters, die met een bekeken schot de bal in de benedenhoek prikte, 2-0 in de 40e minuut.

FC Zutphen zocht nu volop de aanval. En men had vlak voor rust de wedstrijd kunnen beslissen. Een uitstekende pass van Rik Vlutters op Jesse de Vries zorgde er voor dat de Zutphen spits schuin voor doel oog in oog met doelman Wolters kwam. Hij had echter pech dat zijn schot op de paal uiteen spatte.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. DZSV trachtte de aansluitingstreffer te forceren, maar de individuele kwaliteiten bij FC Zutphen gaven voorlopig de doorslag. In de 52e minuut leek de wedstrijd gespeeld. Nando Bleumink stond aan het begin van de aanval. Hij passte op Jelle Macare, die een uitstekende individuele actie liet zien, en de bal pan klaar voor de voeten van Jesse de Vries legde. Deze schoot in de 52e minuut de 3-0 binnen. Het sierde de achterhoekers dat ze niet op gaven. Een goed genomen vrije trap van Luuk van Klompenburg stuitte op de vuisten van doelman Owen Rietman.

In de 58e minuut kwam Jan van der Mark voor Nando Bleumink. In de 60e minuut viel de 3-1 door Luuk van Klompenburg. Op het middenveld gaf men te veel ruimte weg zodat van Klompenburg vrij kon schieten. Hij lobde de bal uitstekend over de iets te ver voor zijn doel staande Owen Rietman.
DZSV trachtte de aansluiting te forceren, maar het middenveld van FC Zutphen met de sterk spelende aanvoerder en routinier Jelle Macare gaf geen krimp. Laatstgenoemde had pech dat zijn schot na een goede actie net over het doel belandde.
In de 72 minuut werd Gabri Maduro gewisseld voor Joran van der Kamp. Voordat de beslissing in de 83e minuut viel had Jesse de Vries nog 2 goede mogelijkheden. Eerst was er een goede individuele actie van hem, maar stuitte hij op de goed ingrijpende doelman Wolters. En even later werd zijn schot geblokt nadat hij prima was vrij gespeeld door een actie van Jelle Macare.
Na de 4-1 in de 83e minuut speelde FC Zutphen de wedstrijd professioneel uit.

Een belangrijke overwinning, want behoudens de 2 topploegen DOS Kampen en Sparta Enschede zijn de verschillen in deze klasse niet groot.

Opstelling FC Zutphen; Owen Rietman, Nils Vos, Hidde Ruessink, Jort Bleumink, Khen Bakkerweerd, David te Slaa, Rik Vlutters, Jelle Macare, Nando Bleumink ( 58. Jan van der Mark), Jesse de Vries, Gabri Maduro ( 72. Joran van der Kamp).