Historisch grote nederlaag van FC Zutphen 1 (zat) bij SZW in Wierden, 10-0

Het is nog niet eerder voorgekomen in de historie van het zaterdagvoetbal van FC Zutphen 1 (zat), WHCZ en Wilhelmina SSS dat een zo zware nederlaag in de competitie werd geleden. SVZW, kampioenskandidaat in de 1e klasse, was zaterdagmiddag met uitstekend voetbal 2 maten te groot voor het gehavende FC Zutphen.
FC Zutphen zit dit seizoen in de hoek waar zware klappen vallen, doordat men nog geen enkele keer met het basisteam heeft kunnen spelen. Ook nu waren er weer vele zieke en geblesseerde basisspelers in de personen van Niek Bakkerweerd, Jelle Macare, Sebastian van Laar, Jocko Koster, Joost van Vliet, Daniel Opoku en Niek Meijer. En daar kwam na ruim een half uur Moussa Nahinama nog eens bij, die geblesseerd moest uitvallen. Daar boven op kwam nog eens dat met uitzondering van Rick Vlutters, Muhammed Kaya, en Joshua Palm, de rest van het elftal totaal niet in de wedstrijd zat. En dat tegen een opponent die onder leiding van oud FC Zutphen speler Yessin Maskoul een snelle en goed lopende aanvalsmachine bezit. Daarmee is het grote verlies wel verklaard.

Bij aanvang van de wedstrijd was er direct een grote kans voor SVZW, maar dat schudde de Zutphenaren niet wakker. In de 10e minuut werd het 1-0 door Lars Kamperman Leferink, waarbij de anders zo betrouwbare doelman Marijn Sangers er niet goed uit zag.
Daarna ging de wedstrijd een klein half uur gelijk op. SVZW had het beste van het spel, maar FC Zutphen loerde op de counter.

Een prima dieptepass op Joshua Palm, die zijn directe tegenstander te rap af was, bracht hem alleen voor doelman Veldwachter, maar zijn schot ging net langs de verkeerde kant van de paal.
In de 32e minuut viel de 2-0, na een dieptepass van Yessin Maskoul op Ferdi ter Avest, die goed af rondde. FC Zutphen bleef ook hierna nog redelijk mee doen, maar de druk van de thuisploeg werd steeds groter.
In de 45e minuut was de wedstrijd gespeeld door de 3-0 van Deniz Shabaz.

FC Zutphen begon na de pauze, evenals vorige week, zeer slecht aan de wedstrijd. Binnen 7 minuten lagen er 3 treffers achter doelman Sangers.
In de 47e minuut een aanval vanaf links, waarbij Deniz Shabaz geheel vrij stond, 4-0.
In de 49e minuut de 5-0 door Ferdi ter Avest na een verdedigingsfout, en in de 52e minuut de 6-0 via een kopbal van Tom Hegeman.
SVZW had geen enkel mededogen met de tegenstander, en maakte er een fraaie voorstelling van, waarbij men volop zelfvertrouwen tankte.

Yessin Maskoul zorgde in de 66e minuut voor 7-0, waarna invaller Maarten Jansen in het laatste kwartier voor een loep zuivere hattrick zorgde.
Hij maakte in de 75e minuut via een kopbal de 8-0, in de 79e minuut de 9-0, en in de 82e minuut de 10-0. Het scorebord kon de doelpuntenproductie van de thuisclub niet meer aan.
FC Zutphen moest met diep gebogen hoofden van het veld af.

Lichtpunt was nog dat de concurrent voor de onderste plaats, Vroomshoopse Boys, eveneens een zware nederlaag leed van 8-2 bij WHC en Wezep.

De afstand blijft daardoor 1 punt. De opdracht dit seizoen voor FC Zutphen is eenvoudig. Punten verzamelen om van de onderste plaats te komen, en daarna via de nacompetitie handhaving trachten te bewerkstelligen.

Opstelling FC Zutphen: Marijn Sangers, Moussa Nahinama ( 32. Rens Bleumink), Jort Bleumink, Hidde Ruessink, Radjindher Banwari, Aldo Joaquim, Muhammed Kaya, Thomas Nijkamp, Rick Vlutters, Joshua Palm, Mehmed Arslan (60. Taran Polat).