Geflatteerd 1-5 verlies van FC Zutphen (zat.) tegen DOS Kampen.

DOS won afgelopen zaterdag op sportpark ’t Meijerink verdiend maar geflatteerd van het jonge FC Zutphen. FC Zutphen was gedeelten van de wedstrijd zeker gelijkwaardig aan de koploper. Maar door de vele kansen die gemist werden en pech kregen de Zutphenaren een lesje in efficientie. De oorzaak van de nederlaag lag in het 1e half uur. Ondanks dat FC Zutphen gewaarschuwd was voor een goede en geroutineerde tegenstander begon men veel te slap aan de wedstrijd, waardoor het na 30 minuten al 0-3 was. Desondanks kreeg FC Zutphen nog alle kansen om langszij te komen, maar dat lukte niet.

Een levendig begin van de wedstrijd.
DOS Kampen gaf meteen haar visitekaartje af. Een goede mogelijkheid van Raymon Beuling belandde over het doel. Dat had al een waarschuwing voor FC Zutphen moeten zijn. Even later miste Jelle Macare een enorme kans op de voorsprong door in vrije positie over te schieten na een uitstekende voorzet van Jesse de Vries. In de daarop volgende aanval was het meteen raak. Een razendsnelle uitval over links was de traag reagerende verdediging van FC Zutphen te machtig. De aanval uit het boekje werd door Raymon Beuling doeltreffende afgerond, 0-1.

Een kwartier later in de 24e minuut lag de 0-2 achter doelman Owen Rietman. Een foutieve ingooi bracht de bal bij de uitstekende spits Twan Knul die niet veel kansen nodig bleek te hebben. Even later had het voor FC Zutphen nog slechter kunnen uit pakken, maar de andere uitstekend spelende spits Allan Bakker stuitte op doelman Rietman. De daarop volgende aanval van FC Zutphen had beter lot verdiend, maar Jesse de Vries wist doelman Kevin Dijkstra niet te passeren.In de 30e minuut leek de wedstrijd gespeeld. Twan Knul liet Hidde Ruessink kansloos en verzilverde ook deze mogelijkheid, 0-3.

Wederopstanding van FC Zutphen.
Het pleit voor de Zutphenaren dat ze zich niet lieten ontmoedigen. Er werd een flinke schep bovenop gegooid, en het elftal kreeg de overhand op de tegenstander. In de 35e minuut was er een prachtig doelpunt van Nando Bleumink na een uitstekend uitgevoerde aanval, die via diverse schijven liep, 1-3. FC Zutphen trok nu vol ten aanval, en de mannen uit Kampen wisten even niet waar ze het zoeken moesten. Even later had FC Zutphen alle kans op de 2-3, maar een doelpunt van Jesse de Vries werd door scheidsrechter Oosterkamp afgekeurd. Volgens velen ten onrechte, maar de tv beelden zullen het uitwijzen.

Even later had Jelle Macare opnieuw kunnen scoren, maar zijn schot belandde over het doel. Een prachtige pass op Jesse de Vries bracht hem alleen voor doelman Dijkstra, maar hij treuzelde te lang, waardoor ook deze kans verloren ging. De gedreven spelende Nathan Greven had even later pech dat zijn schot ternauwernood over ging.

FC Zutphen zet het goede spel voort.
In de rust werd de geblesseerd geraakte Nando Bleumink vervangen door Jan van Mark. FC Zutphen zette echter het goede spel van het laatste gedeelte van de 1e helft voort. Een prachtige aanval over rechts bracht Ken Bakkerweerd in een goede scoringspositie. Hij werd echter onderuit gehaald, terwijl hij wilde scoren. Scheidsrechter Oosterkamp gaf een strafschop, maar slechts geel voor deze actie, terwijl dat net zo goed rood had kunnen zijn. Spits Nathan Greven posteerde zich achter de bal. Zijn goed ingeschoten penalty werd echter uitstekend gekeerd door de prima keepende Kevin Dijkstra. Hij zocht de goede hoek uit.

FC Zutphen probeerde met man en macht de aansluitingstreffer te forceren. Niels Vos kreeg een prima kans, maar schoot over. En even later had Jesse de Vries grote pech dat zijn inzet net het doel miste.

FC Zutphen mist mentale veerkracht.
Na het missen van zo veel mogelijkheden ging de lamp bij FC Zutphen langzaam uit. Temeer daar spits Nathan Greven zich vanwege een enkelblessure moest laten vervangen door Joran van der Kamp. Daardoor werd er dreiging voorin gemist. Owen Rietman hield FC Zutphen nog in de wedstrijd door een uitstekende redding nadat Frank Jansen alleen voor hem op dook.

Maar de snelle voorhoede van DOS Kampen rook bloed, en rolde de tegenstander vakkundig op. In de 77e minuut viel de beslissing na een razendsnelle uitbraak van Allan Bakker, die voortreffelijk raak schoot. Daarna kwam Luuk Meijer nog voor de leeg gespeelde Jelle Macare. Maar een ommekeer kwam er niet meer. Sterker nog in de 83e minuut viel de 1-5 door Twan Knul, na goed voorbereidend werk van Allan Bakker. Even later miste Jan van Mark nog een goede mogelijkheid, maar ook hij stuitte op de bekwame doelman Dijkstra.

Jesse de Vries werd uitgeroepen tot man of the match bij FC Zutphen. Een schrale troost. De Zutphenaren moeten echter deze wedstrijd op vatten als een leermoment. Want er zal de komende wedstrijden keihard gewerkt moeten worden om de punten te veroveren.

Opstelling FC Zutphen: Owen Rietman, Nils Vos, Hidde Ruessink, Jort Bleumink, Khen Bakkerweerd, David te Sla, Nando Bleumink ( 46. Jan van Mark), Rik Vlutters, Jelle Macare ( 78. Luuk Meijer), Nathan Greven ( 68. Joran van der Kamp), Jesse de Vries.