FC Zutphen (zon) te sterk in derby voor de Hoven

Zutphen begon voortvarend in de derby tegen de Hoven een verre uittrap van Nick landde achter de verdediging van de Hoven. Pascal controleerde de bal maar werd onderuit getrokken. Ruben maakte beheerst de 1-0 uit de toegekende penalty. In de 20e minuut een vrije trap voor FC Zutphen. Pascal schoot de bal links in de hoek 0-2.

Na 25 minuten even schrikken Darryl raakt geblesseerd en moet het veld verlaten Gert Jan is zijn vervanger. Na ruim een half uur een rush van Martijn waarbij Jari moest afronden maar helaas. Ondanks de voorsprong is het spel van Zutphen rommelig en zou het in de tweede helft anders moeten volgens de trainer.

Na een mooie aanval via de rechterkant brengt Gert Jan uit een voorzet van Kaj de 0-3 op het scorebord. In de 56e minuut een omhaal van Pascal maar de keeper weet deze te stoppen. Luuk zou hem gemaakt hebben zegt hij maar …. hij zat op de bank.

Na ruin een uur wordt Davey vervangen door Luuk. Na 75 minuten een voorzet van links op het hoofd van Pascal 0-4. Zutphen ging door en met een fenomenale bal van Martijn weet Pascal de eindstand van 0-5 te laten aantekenen. Een prima opsteker voor de komende uitwedstrijd tegen Ratti/Socii.