FC Zutphen (zat.) start de oefencampagne tegen Rohda Raalte

FC Zutphen reisde afgelopen zaterdag met een grote selectie van het 1e en 2e elftal af naar Raalte om de eerste oefenwedstrijd te spelen tegen Rohda. Trainer Taco Lourens liet beide helften een ander elftal aantreden, zodat alle spelers voldoende gelegenheid kregen om hun kwaliteiten te laten zien.

Zoals van tevoren al was verwacht, was Rohda nog een maatje te groot voor FC Zutphen, dat met veel nieuwe spelers, vooral vanuit de jeugd, aan trad. De ploeg uit Raalte gaat dit seizoen voor het kampioenschap en promotie in de 1e Klasse.

In de 1e helft kwam Rohda met flitsend aanvalsspel en snelle combinaties op een 5-0 voorsprong. Na de rust waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd. De goed spelende spits Nathan Greven scoorde de 5-1, maar miste hierna helaas een strafschop. Nadat Rohda had gescoord, na een foutje achterin, bij FC Zutphen, benutten zij de toegekende strafschop wel, zodat de eindstand van 7-1 op het scorebord kwam.

Opvallende spelers bij FC Zutphen, in positieve zin, waren David te Slaa, Jan van de Mark, Jelle Macare, Ken Bakkerweerd en Gaby Maduro.

Met name de 2e helft gaf aan dat FC Zutphen voldoende kwaliteit heeft om in de 2e klasse mee te kunnen. FC Zutphen moet de eerste 3 wedstrijden meteen vol aan de bak tegen kampioenskandidaten. De competitie wordt op 23 september thuis geopend tegen YVV uit IJsselmuiden. Daarna gaat men op bezoek in Oldenzaal bij de Esch, waarna een week later DOS Kampen op bezoek komt.