FC Zutphen (zat.) geeft opnieuw in blessuretijd de winst weg, 1-1 tegen YVV

Na de laatste thuiswedstrijd tegen den Ham, toen in de 95e minuut een 3-2 voorsprong werd weg gegeven, was het wederom in dezelfde minuut dat FC Zutphen een 1-0 voorsprong verspeelde in IJsselmuiden. In de blessuretijd volgden de gebeurtenissen elkaar snel op. Een snelle aanval over links had door Jesse de Vries moeten worden afgerond, maar zijn harde inzet spatte op de lat uiteen. Even later werd Jesse de Vries in de 16 meter onder uit gehaald. De overigens goed leidende scheidsrechter O’Niel uit Zeewolde zag er ten onrechte geen strafschop in. Daarna werd de bal uit getrapt door FC Zutphen wegens een blessure. YVV gaf de bal niet terug, maar deze werd op rechts gepasst. De afgemeten voorzet werd uiteindelijk door Eddo Wesselink prima binnen gekopt. De middenmoter uit IJsselmuiden vierde dit doelpunt als een overwinning, en dat was begrijpelijk.

De omstandigheden om tot goed voetbal te komen, waren zeer moeilijk. Er stond een kei harde wind dwars over het speelveld van sportpark den Uithoek aan de boorden van de IJssel. FC Zutphen kon door middel van, bij vlagen, goed combinatiespel nog het beste met de omstandigheden om gaan. YVV moest het duidelijk hebben van enthousiasme en opportunisme en dat ging de gastheren goed af.

De eerste periode van de wedstrijd was duidelijk voor YVV. Een goed schot van Siebren Visscher werd door doelman Owen Rietman tot corner verwerkt. Even later was er een goede mogelijkheid van Maarten Hinderks, die echter miste. Het was in die fase met name Jort Bleumink, die een prima wedstrijd speelde, en diverse keren goed in greep.

In de eerste de beste aanval was er een overtreding op Rik Vlutters op de rand van de 16 meter. Jort Bleumink schoot goed in, maar doelman Jasper Fix redde knap. Aan de andere kant was er een goede redding van doelman Rietman na een inzet van Lenhard de Velde.

Naarmate de 1e helft vorderde kreeg FC Zutphen meer grip op de wedstrijd. Via goed combinatie spel van met name Rik Vlutters en Luuk Meijer werd de tegenstander onder druk gezet. Een goed schot van Luuk Meijer na een prima pass van David te Slaa belandde net naast het doel.

Even later greep doelman Fix goed in na een schot van Niek Bakkerweerd, en aan de andere kant belandde een kopbal van Lenhard de Velde net over het doel.

Er werd daarom met een terechte brilstand gerust.

FC Zutphen bracht in de 2e helft Jelle Macare voor Nando Bleumink. De Zutphenaren kwamen prima uit de kleedkamer en dat resulteerde in de 47e minuut in de 0-1 door Luuk Meijer. Hij maakte een prachtig doelpunt via een diagonaal in draaiende bal, nadat Jelle Macare zijn duel had gewonnen, en de middenvelder van FC Zutphen uitstekend in stelling had gebracht.

YVV gooide er daarna een flinke schep bovenop.

Een goede actie van Willem Bel bracht hem alleen voor de doelman, maar Owen Rietman pareerde de bal zeer goed. Even later was er een schot van Rien van de Wetering die net naast het doel belandde.

FC Zutphen kreeg door de aanvallende impulsen van YVV meer ruimte voorin.

Luuk Meijer miste net na een goede pass van Jelle Macare.

En even later miste Jesse de Vries een enorme mogelijkheid op 0-2. Hij kwam samen met Niek Bakkerweerd alleen voor doelman Fix, maar in plaats van de bal af te leggen, schoot hij over.

Ook Niek Bakkerweerd wist het net niet te vinden na een goede actie van David te Slaa.

En aan de andere kant was het Lenhard de Velde die stuitte op doelman Rietman.

Even later moest Jort Bleumink zijn doelman te hulp komen op de doellijn.

In de 76e minuut kwam Gabi Maduro voor Rik Vlutters.

YVV gooide in het laatste kwartier alles op de aanval. Een goede individuele actie van Maarten Hinderks bracht hem in goede schietpositie, maar zijn bal ging naast. Dat gold ook voor een kopbal van Sander Morren.

In de 85e minuut werd aanvaller Niek Bakkerweerd gewisseld voor verdediger Hugo Groters.

FC Zutphen leek daarna de 3 punten mee naar Zutphen te nemen, vooral omdat YVV alle risico nam. De spitsen van FC Zutphen maakten geen gebruik maakten van de ontstane ruimte en de kansen.

Diep in blessuretijd viel toch nog de onverwachte gelijkmaker.

FC Zutphen verspeelde zo 4 punten in de laatste 2 wedstrijden. Het zijn kostbare punten die aan het eind van de rit hard nodig kunnen zijn.

Opstelling FC Zutphen: Owen Rietman, Hidde van Kalker, Marco Kroese, Jort Bleumink, Nils Vos, Rik Vlutters ( 76. Gabi Maduro), David te Slaa, Luuk Meijer, Nando Bleumink ( 46. Jelle Macare), Niek Bakkerweerd ( 85. Hugo Groters), Jesse de Vries.